Έχουμε διαβάσει 2986 βιβλία

MAGDALENA 1

24.09.2010
email
MAGDALENA 1
Εκδοτικός Οίκος
Top Cow Productions
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο : Nelson Blake II

Αν και το Magdalena θεωρείται νέα σειρά, ο χαρακτήρας της είναι γνωστός από παλιά ως ένας από τους πιο δυναμικούς της Top Cow και από τους πιο ενδιαφέροντες. Με τον Ron Marz να υπογράφει την ιστορία και τον Blake στο σχέδιο, η σειρά εμφανίζεται πολλά υποσχόμενη.

Η Patience, που φέρει τον τίτλο της Magdalena, προέρχεται από μια μακρά σειρά απογόνων του Χριστού. Μετά το θάνατο και την ανάσταση του Ιησού Χριστού, η Μαρία Μαγδαληνή, η οποία σύμφωνα με μερικούς ερευνητές ήταν η γυναίκα του, είχε μια κόρη. Και έτσι άρχισε η σειρά των Magdalena. Κάθε κόρη εκπαιδεύεται ως πολεμίστρια (συνήθως εναντίον δαιμόνων) για να προστατεύει την Καθολική Εκκλησία και έχει τον τίτλο Μαγδαλένα, κάτι που της παραχωρεί δικαιωματικά τη Λόγχη του Πεπρωμένου –που τρύπησε το πλευρό του Ιησού-, για να πολεμά το κακό.

Στο πρώτο τεύχος βλέπουμε το παρελθόν της σειράς των Magdalena, καθώς και το πώς εκπαιδεύονται αλλά και τους χαρακτήρες που θα επηρεάσουν την ιστορία. Η τωρινή Magdalena έχει επαναστατήσει εναντίον των ανθρώπων για τους οποίους δούλευε και ενώ συνεχίζει να κυνηγά δαίμονες, τώρα θα έχει να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες αυτής της απόφασης. Προς το τέλος της ιστορίας εμφανίζεται ένας καινούργιος εχθρός, τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά, ενώ παράλληλα η εμφάνιση του πρώην εκπαιδευτή της θα ανατρέψει τις ισορροπίες.

Το σενάριο είναι καλογραμμένο, δυνατό και εμφανίζει μια φρέσκια εκδοχή του χαρακτήρα της Magdalena. Ενδιαφέρον παράγοντας είναι η εμφάνιση του Kristof, πρώην εκπαιδευτή της Patience, που τώρα θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Το σχέδιο είναι υπέροχο, καθαρό και με δυνατές γραμμές. Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει στα μελάνια και στα χρώματα, οι σκηνές μάχης είναι δυναμικές και η εξέλιξη της ιστορίας πολύ καλή.

Μια από τις πιο υποσχόμενες σειρές της Top Cow, το Magdalena ίσως αποδειχτεί το πιο δυνατό χαρτί της εταιρείας για αυτόν τον χρόνο. .

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ