Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

SUPERMAN - SECRET ORIGIN #1

10.09.2010
email
SUPERMAN - SECRET ORIGIN #1
Εκδοτικός Οίκος
DC
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο :Gary Frank, Jon Sibal

Αυτή η μίνι-σειρά ήρθε για να ξεκαθαρίσει το παρελθόν ενός από τους πιο αγαπητούς ήρωες των κόμικς, του Σούπερμαν. Αν και κοινό και κριτικοί το είδαν σαν μεγάλο ρίσκο στην αρχή, αφού έχουμε δει ήδη τόσες ιστορίες για το παρελθόν του Σούπερμαν, ο Geoff Johns κατάφερε να δημιουργήσει τη δική του εκδοχή και να δώσει στον πολυαγαπημένο ήρωα τη διάσταση που του αξίζει.

Το πρώτο τεύχος παρουσιάζει την ημέρα που ο Κλαρκ Κεντ μαθαίνει για την εξωγήινη κληρονομιά του, καθώς και την προσπάθειά του να μάθει να ελέγχει τις δυνάμεις του κυρίως στις καθημερινές και σχολικές του δραστηριότητες. Κάτι τέτοιο μπορεί να ακούγεται εύκολο, όχι όμως όταν είσαι απλώς ένα γυμνασιόπαιδο!!

Ο Geoff Johns έξυπνα δεν ξεφεύγει πολύ από τα γνωστά μονοπάτια της ιστορίας του Σούπερμαν, παραλείπει μόνο κάποιες λεπτομέρειες και με μια δική του οπτική μας δείχνει τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ανακάλυψης (της ταυτότητας του Σούπερμαν), κάνοντας ακόμα πιο ανθρώπινο τον ήρωα. Συνδέει επίσης τη Λάνα με τέτοιες στιγμές χτίζοντας μια δυνατή σχέση ανάμεσα στους δυο από το πρώτο τεύχος και παρουσιάζει και τον Λεξ Λούθορ σε ένα μικρό κομμάτι.

Οι Gary Frank και Jon Sibal παρουσιάζουν τον Σούπερμαν να μοιάζει καταπληκτικά με τον Christopher Reeve, κάτι που δεν ενοχλεί καθόλου. Τα υπέροχα χρώματα στο περιβάλλον συμπληρώνουν κατάλληλα το μικρό κόσμο όπου μεγαλώνει ο ήρωάς μας. Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στην απεικόνιση των χαρακτήρων, αλλά και στο πώς φαίνονται τα πάντα μέσα από τα μάτια ενός νεαρού αγοριού, καθώς και στα πάνελ.

Η ιστορία απέδειξε πως υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για τα μελλοντικά τεύχη κι αυτό σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να «ελέγξουν» οι φαν του Σούπερμαν.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ