Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

HAWKEYE & MOCKINGBIRD

24.06.2010
email
HAWKEYE & MOCKINGBIRD
Εκδοτικός Οίκος
MARVEL COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο : David Lopez

Το Hawkeye and Mockingbird είναι μια από τις νέες δημιουργίες της Marvel που τράβηξε το ενδιαφέρον κριτικών και κοινού και έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε μια δυνατή και διασκεδαστική σειρά.

Η ιστορία εξελίσσεται γύρω από τις περιπέτειες του ζεύγους Hawkeye και Mockingbird, οι οποίοι μετά από ένα γάμο, ένα χωρισμό και τις περιπέτειες που είχαν με τους Σκραλ προσπαθούν να λειτουργήσουν πάλι μαζί. Με μια έξοχη σκηνή δράσης να ξετυλίγεται από το πρώτο λεπτό, ο αναγνώστης εισάγεται αμέσως σε ένα περιβάλλον αρκετά διαφορετικό και για τους δύο χαρακτήρες, καθώς τους είχαμε συνηθίσει σε πιο χαμηλών τόνων περιπέτειες.

Ο McCann έχει δημιουργήσει εδώ ένα δυνατό σενάριο, με το οποίο δεν διστάζει να εξερευνήσει την ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων του σε βάθος. Εξετάζει το παρελθόν της Μπόμπι (Mockingbird), η οποία παρουσιάζεται πιο δυναμική και ψυχρή και με ροπή προς δράση αλλά σίγουρα όχι τόσο ισορροπημένη όσο ήταν παλιά, γεγονός που ενισχύεται αρκετά και από τη σεξουαλική κακοποίησή της στα χέρια του Phantom Rider.

Η ιστορία κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, καθώς η δυναμική του ζευγαριού εναλλάσσεται συνέχεια. Ο Hawkeye παρουσιάζεται περισσότερο δραστήριος και συγκεντρωμένος, χωρίς να χάνει την ανθρωπιά του, η οποία φαίνεται κυρίως μέσα απ’ τα αισθήματά του για την Μπόμπι. Η σχέση ανάμεσα σε αυτό το ζευγάρι είναι αμφίρροπη, καθώς υπάρχουν πλέον και αρκετά μυστικά που τραβούν τους πρωταγωνιστές σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Το σχέδιο του David Lopez είναι φανταστικό, γεμάτο ζωή, δράση και φωτεινά χρώματα, ενώ η ροή ανάμεσα στα πάνελ δίνει μια αίσθηση φυσικότητας. Λεπτομέρειες χαρίζουν στο περιβάλλον ρεαλιστικότητα, ενώ οι φιγούρες, με καθαρές γραμμές, εμφανίζονται αρκετά δυναμικές και με πολύ καλές εκφράσεις.

Η ιστορία αυτή αποπνέει μια ανάλαφρη αίσθηση, είναι γεμάτη δράση και διασκεδαστική και σίγουρα έχει τις δυνατότητες να γίνει ένα από τα δυνατά χαρτιά της Marvel.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ