Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

FULL METAL PANIC!

26.05.2010
email
FULL METAL PANIC!
Εκδοτικός Οίκος
ADV Manga
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο : Retsu Tateo

Η Σιντόρι Κάναμε είναι φαινομενικά ένα φυσιολογικό κορίτσι που ζει μια συνηθισμένη ζωή, είναι όμορφη, κοινωνική και εξαιρετικά δημοφιλής στο Γυμνάσιό της. Όμως η ζωή της πρόκειται να αλλάξει σύντομα καθώς μια τρομοκρατική οργάνωση πιστεύει ότι μπορεί να είναι μια από τους μυστηριώδεις “Whispered” (αυτούς που ψιθυρίζουν) και θα κάνει τα πάντα για να την απαγάγει.

Όμως, για καλή τύχη της Σιντόρι, μια μυστική, στρατιωτική οργάνωση με το όνομα Μίθριλ θα στείλει τον σκληροτράχηλο μισθοφόρο Σαγκάρα Σοσούκε για να την προστατεύσει. Ο Σοσούκε, μεγαλωμένος σε μια χώρα διαλυμένη από τον πόλεμο, μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα, βρίσκει όμως τον εαυτό του έξω από τα νερά του όταν θα χρειαστεί να πάει στο Γυμνάσιο!! Θα μπορέσει άραγε η Σιντόρι να ανεχθεί τον παράξενο χαρακτήρα και τις ασυνήθιστες μεθόδους προστασίας του Σαγκάρα;

Το Μάνγκα αυτό είναι απλά απολαυστικό. Είναι γεμάτο ενέργεια και οι χαρακτήρες συμπληρώνουν θαυμάσια ο ένας τον άλλο. Οι υπερβολικές αντιδράσεις του Σαγκάρα σε απλά, καθημερινά ζητήματα που προκύπτουν στη ζωή του Γυμνασίου αποτελούν μια αστείρευτη πηγή γέλιου. Όλοι αποτελούν πιθανούς υπόπτους, δάσκαλοι και μαθητές, και αν χρειαστεί όλα λύνονται με μια χειροβομβίδα!!

Από την άλλη, η Σιντόρι πρέπει να βρει κάποιον τρόπο να δικαιολογήσει όλο αυτό το χάος που εμφανίζεται συνέχεια γύρω της. Γεμάτη ζωή και πνεύμα προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή και χαρακτηρίζεται από κοινή λογική, καθώς είναι η μόνη που παρατηρεί ότι κάτι παράξενο υπάρχει στον Σαγκάρα και ότι αποκλείεται να είναι απλά ένας μαθητής.

Εκρήξεις, απίθανες εκφράσεις χαρακτήρων (ειδικά όταν η Σιντόρι φέρνει βιβλία στο κεφάλι του Σαγκάρα για να τον συνετίσει ή όταν κάποιος εκτινάσσεται στον ουρανό από κάποια έκρηξη) και χιούμορ συμπληρώνουν την ιστορία. Το σχέδιο είναι εκφραστικό και η ιστορία εύκολη στο διάβασμα. Το μόνο μειονέκτημα είναι η κακή δουλειά στα γράμματα, τα οποία εμφανίζονται σε απίθανες θέσεις, με διαφορετικά μεγέθη και γενικά δεν είναι καλά δουλεμένα.

Το Full Metal Panic είναι μια διασκεδαστική ιστορία που τα έχει όλα: εκρήξεις, μάχες, χιούμορ, ένα καλό σενάριο και ατελείωτες τραγελαφικές καταστάσεις που προκύπτουν από την προσπάθεια δυο εντελώς διαφορετικών κόσμων να συνυπάρξουν.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ