Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

TAKERU. OPERA SUSANOH. SWORD OF THE DEVIL

11.03.2010
email
TAKERU. OPERA SUSANOH. SWORD OF THE DEVIL
Εκδοτικός Οίκος
Tokyopop
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο : KARAKARAKEMURI

Στην Ογιασίμα, ένα μέρος όπου η μαγεία κυριαρχεί, οι συνεχόμενοι, επεκτατικοί πόλεμοι του βασιλείου του Αμαμικάντο έχουν φέρει το χάος και την καταστροφή. Μόνο το βασίλειο της Τζαγκάρα αντιστέκεται, το οποίο υπερασπίζονται σθεναρά οι φοβερές πολεμίστριές του.

Τρεις παράδοξοι χαρακτήρες θα συναντηθούν σπρωγμένοι από τη μοίρα, για να αρχίσουν ένα επικό ταξίδι προς αναζήτηση του τρομερού σπαθιού του Σούσανοφ στη γη της Τζαγκάρα. Σύμφωνα με τους θρύλους η δύναμη του σπαθιού είναι σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπιστεί και όποιος το έχει μπορεί να κυβερνήσει απόλυτα.

Ο Ιζούμο Τακερού, ένας γελαστός, ξένοιαστος, πανέξυπνος και τυχερός κλέφτης, ο Κουμάσο Τακερού, με την ηράκλεια δύναμή του και ο μυστηριώδης Ογκούνα Τακερού, ένας σοβαρός και θανατηφόρος πολεμιστής, που θεωρεί τους άλλους δυο ανόητους, θα ενωθούν ο καθένας με τα δικά του κίνητρα για να βρουν το θρυλικό σπαθί. Και όλα αυτά ενώ γύρω τους παιχνίδια στρατηγικής ξεδιπλώνονται και ο κίνδυνος ενός ολοκληρωτικού χάους έρχεται πολύ κοντά τους.

Ο Kazuki Nakashima, ένας εξαιρετικός συγγραφέας, έχει πλάσει μια έξυπνη ιστορία φαντασίας, μια επική μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό, με γρήγορους ρυθμούς και γεμάτο παιχνίδια στρατηγικής, λέξεων και σπαθιών. Οι χαρακτήρες του είναι γραφικοί και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και το περιβάλλον καλοδουλεμένο και πρωτότυπο. Το ίδιο το Manga είναι βασισμένο σε θεατρικό έργο που είχε γράψει ο ίδιος ο συγγραφέας.

Το μεγαλύτερο ατού της ιστορίας είναι σίγουρα το αξιοπρόσεκτο σχέδιό του, το οποίο δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια οπτική απόλαυση. Δυνατές γραμμές, καλαίσθητες και ζηλευτές λεπτομέρειες (ειδικά στα κοστούμια των χαρακτήρων αλλά και το περιβάλλον) και δυναμικές σκηνές μάχης συνθέτουν την πρώτη επαγγελματική δουλειά της Karakarakemuri, η οποία έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό της.

Πρόκειται για ένα από τα λίγα δείγματα τόσο ζωντανής και απολαυστικής δουλειάς που συναντά κανείς στα Manga, με απλό αλλά καλοδουλεμένο σενάριο, εκρηκτικό σχέδιο και μια ατμόσφαιρα που καθηλώνει τον αναγνώστη.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ