Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

VENGEANCE OF THE MOON KNIGHT#1

26.02.2010
email
VENGEANCE OF THE MOON KNIGHT#1
Εκδοτικός Οίκος
MARVEL COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο : J. Opena

Στον ταραγμένο κόσμο της Marvel, όπου οι σούπερ- ήρωες σχηματίζουν νέες ομάδες, αλλάζουν πλευρές και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ανάδειξη του Όσμπορν στην εξουσία, με αυτή τη νέα σειρά επιστρέφει στη σκηνή ένας ιδιαίτερος, δευτεροκλασάτος ήρωας, ο Moon Knight. Και επιστρέφει με στυλ!

Η ιστορία βρίσκει τον ήρωά μας καθοδόν για να σταματήσει μια ληστεία, πράγμα που κάνει, με μια διαφορά: αυτή τη φορά κανένας από τους κακοποιούς δεν σκοτώνεται. Για τον σκοτεινό Moon Knight αυτή είναι μια νέα αρχή. Αφού σκηνοθέτησε το θάνατό του και έμεινε εκτός δράσης για αρκετό καιρό, τώρα επιστρέφει αλλαγμένος, με έναν σκοπό. Να αλλάξει τα πράγματα.

Βασανισμένος από προσωπικούς δαίμονες σχετικά με το παρελθόν του, με νέα εμφάνιση και αέρα, παρανοϊκός ως ένα σημείο (έχει ακόμα παραισθήσεις ότι του μιλάει ο θεός Κονσού), θα θελήσει να αντιμετωπίσει την κρίση που έχει ξεσπάσει ακριβώς μέσα στο σπίτι της. Έχει πλέον βαρεθεί τα παρασκήνια και η σκηνή του ανήκει πλέον δικαιωματικά.

Αυτό που τραβάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη είναι η πολύ καλή ιστορία του Gregg Hurwitz, γνωστού βετεράνου του χώρου και με αρκετή πείρα σε ιστορίες της Marvel. Κάνει μια δυνατή αρχή, θέτει έναν καλό ρυθμό και δίνει αρκετές πληροφορίες ώστε να μείνουμε προσηλωμένοι στην ιστορία, αλλά χωρίς να χαλάει το μυστήριο του τι θα επακολουθήσει.

Το πιο δυνατό ατού αυτής της ιστορίας είναι βέβαια το σχέδιο. Ο Jerome Opena αλλάζει ελαφρά το στυλ του Moon Knight, από το παραδοσιακό σε κάτι πιο δυνατό οπτικά και αισθητικά. Βλέπουμε πλέον ένα είδος ενισχυμένης στολής και ο εξοπλισμός του έχει αναβαθμιστεί. Οι σκηνές δράσης είναι δυνατές, χωρίς στοιχεία υπερβολής, διατηρώντας έτσι τη χαμηλών τόνων ταυτότητα του Moon Knight.

Συνολικά η νέα αυτή σειρά χαρακτηρίζεται από καλή ιστορία, καλό σχέδιο και αρκετές εκπλήξεις και μυστήριο ώστε να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Η αλλαγή στο στυλ και μόνο του ήρωα και η φρέσκια ματιά του συγγραφέα αξίζει για να διαβάσει κανείς τα νέα τεύχη.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ