Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

YOKAIDEN Volume 1

24.01.2010
email
YOKAIDEN Volume 1
Εκδοτικός Οίκος
Del Rey Manga
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο : Nina Matsumoto

Το Yokaiden, δημιουργία της Nina Matsumoto, είναι μια απολαυστική σειρά Manga, πλεγμένη με ιαπωνικούς θρύλους και παραδόσεις που εισάγουν τον αναγνώστη σε ένα μαγικό και περιπετειώδη κόσμο, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Η ιστορία ακολουθεί ένα νεαρό αγόρι, τον Hamachi, πωλητή μπαμπού και ένθερμο οπαδό του παραφυσικού κόσμου των γιοκάι, στο ταξίδι του μέσα στο μαγικό αυτό κόσμο. Παρέα με ένα φανάρι που μιλάει και μια ομπρέλα που θέλει να τον βοηθήσει, θα προσπαθήσει να βρει το κάπα (αμφίβιο πλάσμα) που έχει κλέψει την ψυχή της γιαγιάς του και να την πάρει πίσω.

Η Nina Matsumoto επιδεικνύει εξαιρετική μυθοπλασία, δημιουργώντας μια ιστορία φαντασίας με βαθιά όμως προοπτική. Οι χαρακτήρες της είναι πλούσιοι σε ιστορία και με καθαρά κίνητρα. Ο Hamachi, γεμάτος ενέργεια και αθωότητα αλλά και γνώσεις σχετικά με το αγαπημένο του αντικείμενο, θα αποτολμήσει ένα ταξίδι προκειμένου να βρει κάτι αγαπημένο. Έξυπνος και με καλή καρδιά, θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά κάθε πρόκληση. Το κυνικό αλλά γεμάτο χιούμορ φανάρι και η πιο ευαίσθητη και με προσωπικά ζητήματα ομπρέλα, συμπληρώνουν ευφάνταστα το σκηνικό.

Ένας ολόκληρος κόσμος από μυθικά πλάσματα που ζουν δίπλα μας (σύμφωνα με την ιαπωνική παράδοση) παρελαύνει, έτοιμος να παγιδέψει και να ταλαιπωρήσει οποιονδήποτε περαστικό συναντήσει ή απλά να συνεχίσει τις σκανδαλιές στα δικά του όρια. Η πλοκή εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον, ενώ εμφανίζονται συνέχεια νέα πλάσματα.

Το σχέδιο συνδυάζει το πνεύμα των χαρακτήρων με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο σχεδιασμό γενικά της ιστορίας. Όλα εξηγούνται και όλα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μοναδικού περιβάλλοντος.

Το Yokaiden ανήκει σε αυτό το είδος ιστοριών που, αν και φαίνονται παιδικές, αγγίζουν σιωπηλά σκοτεινές πλευρές της αντίληψής μας. Η ιστορία είναι εξαιρετική γιατί εμφυσά ζωή σε έναν κόσμο μυθικό που βρίσκεται δίπλα μας, αλλά που, χωρίς την ειλικρίνεια της νεαρής ηλικίας, είναι για εμάς αόρατος.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ