Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

UNDERGROUND

23.12.2009
email
UNDERGROUND
Εκδοτικός Οίκος
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο : Steve Lieber

Το Underground δεν ανήκει στην κατηγορία των κόμικ με σούπερ- ήρωες, μεγάλα τέρατα και επικές μάχες. Ανήκει σε μια μικρότερη κατηγορία, όπου η δημιουργική γραφή και η προσεκτική δουλειά στους χαρακτήρες μας δίνει μια ιστορία που ταράζει και ελκύει τον αναγνώστη με τη συνειδητοποίηση του πόσο τρομαχτική μπορεί να γίνει η απλή πραγματικότητα.

Η ιστορία ακολουθεί τη Ρέιντζερ Δασών και δεινή αναρριχήτρια Wesley Fischer, καθώς προσπαθεί να εμποδίσει τα σχέδια αξιοποίησης του σπηλαίου Stillwater ως τουριστική ατραξιόν, για να μην γίνει το μέρος αυτό παγίδα για τους τουρίστες. Η κοινή γνώμη όμως δεν είναι μαζί της. Όταν οι κάτοικοι ξεκινούν την ανατίναξη του σπηλαίου, η Wes και ο συνεργάτης της αρχίζουν να ερευνούν. Και οι αποκαλύψεις, φονικές σαν δίνες, τους οδηγούν σε μια φονική καταδίωξη κάτω από τα βουνά του Κεντάκι.

Ο Jeff Parker παρουσιάζει μια από τις καλύτερες δουλειές του εδώ. "Μέσα από δυσοίωνες ανακαλύψεις, ρομαντικά παιχνίδια και έξυπνους διάλογους, συνθέτει μια χαμηλών τόνων πραγματικότητα, η οποία όμως μπορεί να γίνει φονική. Μέσα στη σπηλιά αναζητεί τα κίνητρα καθημερινών ανθρώπων, γεμάτων αμφιβολίες και επιθυμίες και εξελίσσει την πλοκή του χωρίς να παίρνει καμία πλευρά, απλώς εξιστορώντας την πάλη τους να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον που κρύβει πολλούς τρόπους για να σε βλάψει, κανέναν όμως πιο αληθινό από το φόβο που κουβαλάς μέσα σου.

Το ταλέντο του Parker φαίνεται καθαρά στην πορεία που ακολουθεί. Ο αναγνώστης μπορεί να ταυτιστεί με τους χαρακτήρες, καλοί και κακοί συνθέτουν απλώς το πρόσωπο μιας μικρής πόλης, κάθε λάθος επιλογή μπορεί να τους βυθίσει στο σκοτάδι, ενώ η πάλη για να ξεφύγουν από τη σπηλιά μπορεί να τους ελευθερώσει. Μπορεί κανείς να δραπετεύσει από τον προσωπικό του λαβύρινθο μέσα σε αυτό το σκοτάδι που δεν επιτρέπει λάθη;

Το σχέδιο του Lieber αναδεικνύει την ιστορία, καθώς η δουλειά του στα πρόσωπα των χαρακτήρων και το περιβάλλον είναι εξαιρετική. Η πραγματική του μαεστρία, όμως, φαίνεται στο παιχνίδι που παίζει ανάμεσα στο φως και τις σκιές, τόσο αυτές που δημιουργεί η σπηλιά όσο και εκείνες που κουβαλούν οι χαρακτήρες μαζί τους. Ο Lieber αποδίδει θαυμάσια την ατμόσφαιρα της ιστορίας και δεν επιχειρεί να δώσει στοιχεία υπερβολής στους χαρακτήρες.

Σπάνια βλέπουμε ένα προσωπικό project να εξελίσσεται σε μια τόσο καλή ιστορία, που καθηλώνει τον αναγνώστη με την πολυπλοκότητα των χαρακτήρων της και μετατρέπει την αφήγησή της σε μια συνταρακτική εμπειρία!!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ