Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

SHINOBI LIFE

09.12.2009
email
SHINOBI LIFE
Εκδοτικός Οίκος
Tokyopop
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Shinobi Life Συγγραφέας : Shoko Conami
Σχέδιο : Shoko Conami Εκδοτικός Οίκος : Tokyopop

Το Shinobi Life, δημιουργία της Shoko Conami, ανήκει στην κατηγορία των ρομαντικών Μάνγκα. Αν και είναι γεμάτο δράση, αυτό που κρατάει περισσότερο τον αναγνώστη είναι η φρεσκάδα αλλά και τα δυνατά συναισθήματα που κατακλύζουν την πλοκή.

Η ιστορία ακολουθεί την Μπένι, ένα νεαρό κορίτσι με ισχυρή θέληση και γεμάτο ενέργεια, η οποία αδιαφορεί για το αν θα ζήσει ή θα πεθάνει, αρκεί μόνο να διασύρει τον πατέρα της, τον οποίο κατηγορεί για το θάνατο της μητέρας της. Για να περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, εμφανίζεται ο Καγκετόρα, ένας νίντζα από το παρελθόν, ο οποίος πέφτει από τον ουρανό και σώζει την Μπένι από αδίστακτους απαγωγείς. Στη συνέχεια ορκίζεται να προστατέψει την Μπένι, ως σωματοφύλακάς της, εξαιτίας της καταπληκτικής της ομοιότητας με την πριγκίπισσα που προστάτευε. Το έργο του θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο αφού ο ίδιος ακολουθεί έναν διαφορετικό κώδικα τιμής αλλά και τρόπο ζωής από αυτόν της εποχής.

Η ζεστή και απρόβλεπτη προσωπικότητα της Μπένι σύντομα κερδίζει τον Καγκετόρα, ο οποίος όμως δεν αφήνει τα αισθήματά του να εκδηλωθούν εξαιτίας της θέσης του. Οι μπελάδες στους οποίους μπλέκεται η Μπένι θα τους φέρουν ακόμα πιο κοντά. Και ενώ ο Καγκετόρα προσπαθεί να προσαρμοστεί στην παράξενη νέα εποχή και να προστατέψει την Μπένι, η πλοκή ανατρέπεται απροσδόκητα από τα σχέδια του πατέρα της Μπένι.

Το σχέδιο δεν είναι το συνηθισμένο που έχουμε δει σε άλλα Μάνγκα. Αν και οι πρωταγωνιστές έχουν μεγάλα μάτια και τα ρούχα είναι στυλιζαρισμένα, υπάρχει ένα ιδιαίτερο στυλ και έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στα πάνελ, τα οποία αφήνουν χώρο για να αναπνέει η εξέλιξη της πλοκής. Οι σκηνές μάχης έχουν πολλές γραμμές, για να τονίσουν την αίσθηση της ταχύτητας, αλλά την προσοχή κερδίζει η ποικιλία στις εκφράσεις των πρωταγωνιστών. Η συγγραφέας έχει δημιουργήσει ένα ελκυστικό οπτικό αποτέλεσμα στις σκηνές όπου κλιμακώνεται η δράση ή στις ρομαντικές σκηνές. Οι τόνοι πέφτουν σε πιο συνηθισμένες στιγμές.

Το Shinobi Life είναι ένα αρκετά ευχάριστο Μάνγκα, με τρυφερές στιγμές που μπλέκονται σε μια πολύ καλή εξέλιξη πλοκής, με διαφορετικές σκηνές δράσης και παρεξηγήσεις - μα πάνω απ’ όλα είναι η ιστορία μιας αγάπης που αγωνίζεται να επιβιώσει ενάντια σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς να χάνει τίποτα από τη φρεσκάδα και τη γλυκύτητά της.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ