Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

SOUL EATER

25.11.2009
email
SOUL EATER
Εκδοτικός Οίκος
YEN PRESS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο : Atsushi Ohkubo

Το Soul Eater, δημιουργία του Atsushi Ohkubo, εκπλήσσει ευχάριστα τον αναγνώστη με τη δράση, το χιούμορ και τις σωστές δόσεις τρόμου, δίνοντας σημάδια ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα Manga που έχουν κυκλοφορήσει τον τελευταίο καιρό.

Η υπόθεση εξελίσσεται στην Πόλη του Θανάτου και συγκεκριμένα στο σχολείο εκπαίδευσης Μάστερ όπλων και των ανθρωπόμορφων όπλων τους. Κάθε Μάστερ προσπαθεί να μάθει να χειρίζεται το όπλο του όσο καλύτερα γίνεται και όταν γίνει αυτό πρέπει να σκοτώσει και να φάει 99 ψυχές κακών ανθρώπων και μία ψυχή μάγισσας. Μετά το όπλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο το Θάνατο.

Στο πρώτο τεύχος της σειράς εμφανίζονται τα τρία ζευγάρια των πρωταγωνιστών, η Μάκα με το όπλο της Soul Eater, ο Black Star με το όπλο του Tsubaki και ο Death Kid με τα όπλα του Liz και Patty. Τους παρακολουθούμε να αντιμετωπίζουν παράξενες και αστείες καταστάσεις, μαθαίνουμε πληροφορίες για τον καθένα από αυτούς καθώς και την εξέλιξη της ιστορίας που προβλέπεται πολύ ενδιαφέρουσα.

Ο ρυθμός της πλοκής είναι γρήγορος και καταιγιστικός, κινούμενος ανάμεσα σε αστείες στιγμές και δυνατές σκηνές μάχης. Παράξενα πλάσματα, χαρακτήρες με στοιχεία υπερβολής που τους επιτρέπουν να κυριαρχούν στη σκηνή και συχνά τραγελαφικά κίνητρα, συμβάλλουν στη φρεσκάδα αυτού του Manga. Ο Ohkubo έχει προσδώσει στον καθένα λίγα αλλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, κάνοντας έτσι τους χαρακτήρες αναγνωρίσιμους και ξεκαρδιστικούς.

Το σχέδιο παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς κινείται ανάμεσα σε διαφορετικά στιλ, τα οποία ξεχωρίζει με διαφορετικά πάνελ. Η δράση χωρίζεται από μεγαλύτερα σε μικρότερα πάνελ ώστε να βοηθάει τον αναγνώστη να καταλαβαίνει τι γίνεται και οι χρωματικές εναλλαγές δένουν απόλυτα με τη δράση, που άλλοτε είναι βαριά και απότομη σαν μαύρη σκιά και άλλοτε κινείται σε γκρίζες περιοχές χιούμορ και τρόμου. Διατηρεί όμως πάντα ένα ευαίσθητο, γκόθικ στιλ, σαν κι αυτό που συχνά αγαπήσαμε σε παιδικές ιστορίες.

Σε όποιον αρέσουν χαρακτήρες «μεγαλύτεροι από τη ζωή» και σωστές δόσεις χιούμορ, δράσης και τρόμου, το Soul Eater είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να διαβάσει.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ