Έχουμε διαβάσει 2956 βιβλία

BERSERK

27.10.2009
email
BERSERK
Εκδοτικός Οίκος
DARK HORSE COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο : Kentaro Miura

Το Berserk είναι ένα σκοτεινό manga φαντασίας, γραμμένο και εικονογραφημένο από τον Kentaro Miura. Το πρώτο τεύχος δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 1990 και σύντομα έγινε μια πετυχημένη σειρά που συνεχίζει έως σήμερα. Απρόοπτο και σκληρό, είναι ένα manga για γερά στομάχια αλλά αναμφισβήτητα και μια κορυφαία δημιουργία!!

Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από τη ζωή του Guts, ενός ορφανού μισθοφόρου πολεμιστή, γνωστού με το όνομα Μαύρος Ξιφομάχος. Μεγαλωμένος από μισθοφόρους, με μια πολύ σκληρή παιδική ηλικία στο ενεργητικό του, και έχοντας ένα δαιμονικό σημάδι στο λαιμό του, βασίζεται στην υπεράνθρωπη δύναμή του, το γιγάντιο σπαθί του και το προσθετικό χέρι του για να επιβιώσει.

Μέλος μιας συμμορίας με το όνομα Band of the Hawk (Συμμορία του γερακιού), μαζί με τον Griffith, αρχηγό της συμμορίας, σφάζει δαίμονες, βοηθάει πολλούς ανθρώπους και πλάσματα που συναντά, προσπαθώντας να βρει αυτόν που του έκανε το σημάδι, για να πάρει την εκδίκησή του. Και όλα αυτά παλεύοντας με οργή ενάντια σε αντίξοες συνθήκες που μπορεί να του στοιχίσουν την ανθρωπιά του.

Το περιβάλλον όπου εξελίσσεται η ιστορία θυμίζει μεσαιωνική Ευρώπη, με ατμόσφαιρα σκοτεινή και γεμάτη κάστρα, κακούς οιωνούς και χαρακτήρες που δανείζονται κάτι από τραγωδία όσον αφορά τη μοίρα τους. Εδώ είναι ένας κόσμος όπου κάθε επιλογή είναι επιλογή μεταξύ ζωής και θανάτου, ψίθυροι για ανείπωτους τρόμους πλανιούνται στους δρόμους και σε κακόφημες ταβέρνες και ο φόβος παγώνει το αίμα. Μόνο οι δυνατοί θα παλέψουν ενάντια σε αυτήν την κατάρα με ατσάλι και ίσως επιβιώσουν… για λίγο.

Το σχέδιο είναι ιδανικό, ανήλεο και γεμάτο ξιφομαχίες και μεσαιωνική βία. Οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι με λεπτομέρεια και η σκίαση σε όλα τα στοιχεία είναι το αποκορύφωμα. Πρόκειται για έναν κόσμο που ακροβατεί ανάμεσα σε σκιές και ένα ζοφερό σκοτάδι που περιμένει αδηφάγα να κατασπαράξει οποιονδήποτε δεν είναι προσεκτικός. Ο συγγραφέας χειρίζεται περίφημα τις παλαιές ιστορίες τρόμου με ερπετοειδή πλάσματα από άλλες διαστάσεις που θέλουν να καταστρέψουν και να κατασπαράξουν κυριολεκτικά την ανθρώπινη φυλή.

Γραφικές σκηνές μαχών και βασανιστηρίων συμπληρώνουν το σκηνικό και σίγουρα ο αναγνώστης θα πρέπει να προσέξει προτού κάνει το πρώτο βήμα σε αυτό το βίαιο και ψυχολογικά δυνατό manga, που όμως σαν όλες τις παλιές ιστορίες τρόμου ασκεί μια τρομακτική γοητεία τόσο με τη δύναμη των χαρακτήρων του όσο και με τους φόβους που αφήνει να πλανιούνται, φόβους τόσο οικείους αλλά και στυγερούς!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ