Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

THE IMMORTAL IRON FIST #1

24.09.2009
email
THE IMMORTAL IRON FIST #1
Εκδοτικός Οίκος
MARVEL COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Συγγραφέας: Ed Brubaker & Matt Fraction
Σχέδιο: David Aja, Travel Foreman, & Derek Fridolfs

Το Immortal Iron Fist αποτελεί μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στο σύμπαν της Marvel, κυρίως γιατί ποτέ πριν η «αναγέννηση» ενός ήρωα δεν είχε τέτοια προσεγμένη προσέγγιση. Ο Ed Brubaker και ο Matt Fraction έκαναν το θαύμα τους δίνοντας ζωή στο μύθο του Iron Fist και πετυχαίνοντας να τραβήξουν ένα νέο κοινό γι’αυτόν τον ήρωα.

Ο Danny Rand κατέχει τη θρυλική δύναμη Iron Fist, μια δύναμη που μόνο ο πρωταθλητής της πόλης K’un Lun (μια από τις επτά πόλεις του παραδείσου) μπορεί να κατέχει σε κάθε γενιά. Η σειρά καταρχήν παρουσιάζει τους ενίοτε κατόχους αυτής της δύναμης ( 66 μέχρι τώρα) μέσα στους αιώνες, να εμφανίζονται εκεί που τους χρειάζονται. Παράλληλα με αυτά τα flashback παρουσιάζει και τη ζωή του Danny Rand τώρα, καθώς και κομμάτια του παρελθόντος του. Όλα αλλάζουν όταν εμφανίζεται ο προκάτοχος του Danny, ο οποίος είχε αφήσει κενή τη θέση του…

Η ιστορία είναι γραμμένη με μαεστρία από το δίδυμο Ed Brubaker και Matt Fraction. Ο αναγνώστης μπαίνει από την αρχή στο μυαλό του Daniel Rand, ξεδιπλώνονται πληροφορίες για τις ρίζες της δύναμης Iron Fist, αλλά κυρίως το όλο σενάριο καταφέρνει να δώσει δύναμη και πνοή σε έναν δευτεροκλασάτο ήρωα της Marvel και να τον παρουσιάζει με άλλη προοπτική. Οι μυστικιστικοί τόνοι ταιριάζουν με τον εσωτερικό μονόλογο του ήρωα, χαρίζοντας ρεαλισμό στην ιστορία και αποκαλύπτοντας τις διαθέσεις του ήρωα.

Η δράση είναι εκπληκτική, με ενέργεια και κινητικότητα σε όλη τη διάρκειά της, καθώς γίνονται πολλές μάχες και τα γεγονότα διαδέχονται με ταχύτητα το ένα το άλλο. Εδώ πρέπει να αναφερθεί η πολύ καλή δουλειά στο σχέδιο του David Aja, ο οποίος σαρώνει κυριολεκτικά. Οι εικόνες του είναι σκοτεινές και καλυμμένες με σκιές, ο χρωματισμός γεμάτος ξεπλυμένους τόνους που συνθέτουν μια μοναδική ατμόσφαιρα και η ποικιλία στις εκφράσεις των χαρακτήρων κρύβεται μόνο από τις σκιές εσωτερικών δαιμόνων.

Μια από τις καλύτερες σειρές που έχουν κυκλοφορήσει, με δυνατό σενάριο και ενδιαφέρον σχέδιο και πρωταγωνιστή έναν από τους λιγότερο γνωστούς ήρωες.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ