Έχουμε διαβάσει 2998 βιβλία

BLADE OF THE IMΜORTAL

09.09.2009
email
BLADE OF THE IMΜORTAL
Εκδοτικός Οίκος
DARK HORSE COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Το Blade of the immortal είναι μια ασυνήθιστη σειρά Manga που δημιουργήθηκε από τον Χιροάκι Σαμούρα. Με άριστη μυθοπλασία και σχέδιο που υποστηρίζει την πλοκή, κατάφερε πολύ σύντομα να καθιερωθεί ανάμεσα στα καλύτερα Μάνγκα των τελευταίων χρόνων.

Η σειρά διαδραματίζεται στη φεουδαρχική Ιαπωνία και παρακολουθεί τις περιπέτειες του Manji, ενός επιδέξιου και αθάνατου πολεμιστή. Ακόμα και αν πληγωθεί θανάσιμα, δεν μπορεί να πεθάνει εξαιτίας των Kessen-chu, τα οποία είναι σκουληκοειδή πλάσματα που κατοικούν στο σώμα του και επουλώνουν τις πληγές του. Αν θέλει να απαλλαγεί από αυτή την κατάρα και να κερδίσει πάλι τη θνησιμότητά του, πρέπει να εξιλεωθεί. Έχοντας ήδη σκοτώσει 100 αθώους άνδρες, ορκίζεται να διορθώσει το σκοτεινό παρελθόν του σκοτώνοντας 1.000 κακούς άνδρες.

Αυτό που σίγουρα δεν έχει υπολογίσει είναι η μικρή Ριν, η κόρη ενός φημισμένου πολεμιστή, η οποία μετά το θάνατο των γονιών της από τη διαβολική σχολή Itto-Ryu, μια ομάδα πολεμιστών που αγωνίζεται για δύναμη, ορκίζεται εκδίκηση. Ο Manji συμφωνεί να τη βοηθήσει και μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι που θα αλλάξει τα πάντα!

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της ιστορίας είναι η εικονογράφησή της. Ένα μοναδικό μείγμα κομψής ζωγραφικής από μολύβι (σκίτσο), υπέροχα τοπία, ρεαλιστικές σκηνές μάχης και μια ποικιλία από ενδιαφέροντες χαρακτήρες με ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Ο συγγραφέας κατορθώνει με το απίστευτα δυνατό σχέδιό του να εισαγάγει τον αναγνώστη σε έναν κόσμο, όπου οι χαρακτήρες κινούνται σε γκρίζες περιοχές της αλήθειας μέσα σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας.

Μια ιστορία φτιαγμένη με παραδοσιακή τέχνη, πλοκή που εξελίσσεται με δυνατό και αγωνιώδη ρυθμό και σκηνές που αντικατοπτρίζουν τη στιγμή, εκεί ακριβώς που παλεύουν οι ήρωές μας για τη σωτηρία αλλά και την εναγώνια απελευθέρωση από τους προσωπικούς τους δαίμονες. Ένα ταξίδι που υπόσχεται να κλονίσει τις πιο στέρεες απόψεις των ηρώων μας σχετικά με τη φύση της αλήθειας, των ιδανικών και, τελικά, της ίδιας τους της θέλησης που τους οδηγεί προς ένα πεπρωμένο το οποίο ή θα κατακτήσουν ή θα τους καταστρέψει.

Το Blade of the Immortal, κυνικό, δυνατό και αριστοτεχνικά γραμμένο, θυμίζει πολλές φορές αρχαία τραγωδία, στην οποία οι ήρωες έπειτα από περιπέτειες και ανατροπές πρέπει να δουν τον κόσμο χωρίς ψευδαισθήσεις, γιατί εκεί μόνο μπορούν να ζήσουν οι αληθινά δυνατές ψυχές. Ο αναγνώστης θα ζήσει αυτή την ιστορία!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ