Έχουμε διαβάσει 2962 βιβλία

WORLD WAR HULK: PROLOGUE

24.06.2009
email
WORLD WAR HULK: PROLOGUE
Εκδοτικός Οίκος
MARVEL COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο : John Romita Jr.

Το πολυαναμενόμενο World War Hulk είναι μια ιστορία που είχε προκαλέσει τρομερή αγωνία στους θαυμαστές του πράσινου γίγαντα, μια και αποτελεί ουσιαστικά την επιστροφή του, αλλά και στο σύμπαν της Marvel, για το αν θα ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του κοινού και για το τι καινούργιο θα παρουσίαζε.

Η ιστορία ακολουθεί τον Hulk, πιο θυμωμένο από ποτέ, στο ταξίδι επιστροφής του στη Γη, για να πάρει την εκδίκησή του. Με flashbacks υπενθυμίζεται στον αναγνώστη ότι πριν από ενάμιση χρόνο οι Illuminati ( Iron-Man, Dr.Strange, Reed Richards, Black Bolt), εκτός από τον Charles Xavier, εκτόξευσαν τον Hulk στο βαθύ διάστημα, σε έναν ακατοίκητο πλανήτη, στην προσπάθεια να τον εξορίσουν εκεί για να προστατεύσουν τον πληθυσμό της Γης από τις καταστροφές που προκαλεί.

Όμως, κάτι πήγε στραβά με αποτέλεσμα το σκάφος του Hulk να προσγειωθεί σε έναν κατοικημένο πλανήτη, όπου άρχισε μια νέα ζωή: από σκλάβος έγινε βασιλιάς αυτού του βαρβαρικού λαού και σύντομα βρήκε την βασίλισσά του. Ώσπου ένας εκρηκτικός μηχανισμός στο σκάφος του εκρήγνυται, ο πλανήτης καταστρέφεται και μαζί του πεθαίνει ο λαός και η εγκυμονούσα βασίλισσα του Hulk. Η εξέλιξη των γεγονότων εξαγριώνει τον πράσινο γίγαντα που μαζί με μια ομάδα πολεμιστών κατευθύνεται προς τη Γη, για να πάρει εκδίκηση.

Ο Greg Pak αφηγείται την ιστορία αφήνοντας τα γεγονότα να ξετυλιχθούν και παρουσιάζει τις σκέψεις και τις απόψεις των άλλων ηρώων έως την τελική τους απόφαση. Δεν φοβάται να μπει στην ψυχοσύνθεση του πράσινου γίγαντα και να δει πέρα από τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, μέσα σε μια βαθιά προβληματισμένη ψυχή που προσπαθεί να ισορροπήσει τις αδυναμίες της για να λυτρωθεί.

Το σχέδιο του John Romita είναι κλασικό και λίγο βαρύ, πολύ διαφορετικό από τα δυνατά και γραφικά στυλ που επικρατούν, παρ’όλ’αυτά δίνει μια νότα «παλιάς σχολής» στην ιστορία που ταιριάζει καθώς το σενάριο κλιμακώνεται. Οι σκηνές μάχης, απροκάλυπτα κυνικές και έντονες, υποστηρίζουν στο έπακρο το σενάριο.

Το World War Hulk έσπασε τα βαρετά σενάρια επιστροφής σούπερ-ηρώων και βίαιο, συγκλονιστικό και έντονο, πήρε τη θέση του ανάμεσα στα πιο καλογραμμένα κόμικ του τελευταίου καιρού.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ