Έχουμε διαβάσει 2962 βιβλία

CHONCHU

08.06.2009
email
CHONCHU
Εκδοτικός Οίκος
DARK HORSE COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο : Kim Byung-Jin

Σε μια εποχή πολέμου και χάους, η γυναίκα του Αυτοκράτορα γεννάει δίδυμα. Υπάρχει όμως η προφητεία ότι ένα από τα δίδυμα είναι καταραμένο με το πνεύμα ενός δαίμονα. Ο Chonchu εξαναγκάζεται από τον αδερφό του να καταπιεί την πέτρα του δαίμονα και γι’αυτό καταδικάζεται σε θάνατο. Μόνο η παρέμβαση της μητέρας του θα αλλάξει την ποινή του σε εξορία στη φυλή των Μιρμιδόνων, όπου όλοι περιμένουν ότι δεν θα αντέξει για πολύ.

Μισητός ακόμα και από τους συμπολεμιστές του, επικηρυγμένος από τον αδελφό του και βασανισμένος από τους εσωτερικούς δαίμονές του, προσπαθεί να επιβιώσει. Υπάρχει όμως κάτι μυστηριώδες κάτω από το ψυχρό παρουσιαστικό του, κάτι που μόνο το άγγιγμα μιας γυναίκας μπορεί να ξυπνήσει!

Το Chonchu είναι μια καλογραμμένη περιπέτεια, που παραδίδει συνεχόμενη δράση και με σχέδιο που υποστηρίζει τα γεγονότα. Καθώς ο κεντρικός χαρακτήρας υποφέρει από την παράξενη μοίρα του και προσπαθεί να βρει απαντήσεις, πρέπει συνέχεια να βρίσκεται σε επιφυλακή γιατί όλοι θέλουν το κεφάλι του! Η πλοκή εξελίσσεται συνέχεια και διανθίζεται από πτυχές του παρελθόντος των διάφορων χαρακτήρων χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη η εσωτερική πάλη του Chonchu, ο οποίος δεν φαίνεται να μπορεί να πεθάνει (λόγω της δαιμονικής πέτρας που έχει μέσα του), αλλά ούτε και να βρει γαλήνη.

Οι σκηνές δράσης είναι αρκετές, έχει γίνει καλή δουλειά στα πάνελ έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρο ανάμεσα σε ποιους γίνεται η μάχη, υπάρχει ποικιλία στους χαρακτήρες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και το περιβάλλον θυμίζει μάλλον κάτι το μεσαιωνικό. Ιδιαίτερα θετικό είναι το ότι ο πρωταγωνιστής δεν αποτελεί το πρότυπο ήρωα, αλλά απλά έναν σκυθρωπό πολεμιστή που προσπαθεί να παραμείνει ζωντανός, για να βρει απαντήσεις.

Συνολικά, το Chonchu είναι μια ευχάριστη περιπέτεια γεμάτη δράση, αναπάντητα ερωτήματα και ραδιουργίες, καθώς ένας πρωταγωνιστής αντι-ήρωας προσπαθεί να βρει απαντήσεις για τη λύτρωσή του αλλά και για να επιβιώσει !!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ