Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

THOR: AGES OF THUNDER

22.05.2009
email
THOR: AGES OF THUNDER
Εκδοτικός Οίκος
MARVEL COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο : Patrick Zircher, Khari Evans
Μελάνι : Victor Olazaba

Το Thor:Ages of Thunder είναι μια καταπληκτική περιπέτεια που διαδραματίζεται στην Άσγκαρντ και μας δίνει μια νέα ματιά σχετικά με τον άγνωστο αυτό κόσμο.

Η ιστορία δεν έχει καμία σχέση με τις συμβατικές ιστορίες του Thor και εξέπληξε τους πάντες ευχάριστα με τη δυνατή εξιστόρηση και τη μυθική ατμόσφαιρα που καταφέρνει να δημιουργήσει. Η ιστορία, που έχει κυρίως αφηγηματικό στυλ, ξετυλίγεται στην παλαιά Άσγκαρντ και για πρώτη φορά συναντάμε τον Θορ μέσα στο πάνθεο των Νορβηγών θεών. Μάλιστα η πλοκή αφορά, στο μεγαλύτερο μέρος, άλλους χαρακτήρες όπως ο Λόκι, η Σαγηνεύτρα θεά κ.ά., παρά τον ίδιο τον Θορ. Ο Matt Fraction έχει δημιουργήσει έναν κόσμο αιματοβαμμένο, κυνικό, χωρίς ανθρώπινα πλάσματα αλλά αντίθετα γεμάτο μυθικά πλάσματα, όπως γίγαντες των πάγων, νάνοι και θεοί.

Η εξέλιξη της πλοκής υποστηρίζει την ατμόσφαιρα των παλαιών αυτών ιστοριών, καθώς είναι δυνατή, νευρώδης και βαριά σαν την ατμόσφαιρα της Άσγκαρντ. Το σχέδιο του Zircher αποκαλύπτει σε λεπτομέρεια τον σκληρό αυτό κόσμο των θεών της Άσγκαρντ και τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί στηρίζουν θαυμάσια την ιστορία, δίνοντάς της παράλληλα έναν μεσαιωνικό τόνο.

Οι μάχες είναι εντυπωσιακές, οι δολοπλοκίες που εξυφαίνονται συνεχείς, τα παιχνίδια εξουσίας και τα πάθη των θεών επηρεάζουν και τους ίδιους και τον κόσμο που διοικούν, όμως η μεγάλη έκπληξη είναι ο ίδιος ο Θορ. Εδώ ο Θορ εμφανίζεται ασυμβίβαστος, σκυθρωπός, απόλυτος, μια ασταμάτητη φονική δύναμη της φύσης που δεν έχει ακόμα ενσωματώσει στο χαρακτήρα του τα χαρακτηριστικά του υπερ-ήρωα, με τα οποία τον έχουμε μάθει μέχρι τώρα. Θυμίζει σε πολλά σημεία ένα νεαρό ήρωα μυθολογίας, κακομαθημένο και με πολλές δυνατότητες, μόνο που τα κίνητρά του για τις πράξεις του κάθε άλλο παρά ηρωικά είναι.

Η ιστορία αυτή είναι ό,τι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει σχετικά με τον ήρωα αυτό μέχρι τώρα, με δράση άμεση και καταιγιστική, υπέροχο και δυνατό σχέδιο - και φυσικά, η μυθική ατμόσφαιρα που έντεχνα δημιουργείται μαγνητίζει αμέσως τον αναγνώστη. Μια δυνατή περιπέτεια για απαιτητικούς αναγνώστες!!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ