Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

BATMAN “HUSH”

22.01.2009
email
BATMAN “HUSH”
Εκδοτικός Οίκος
DC
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Καλλιτέχνης: Jim Lee (Σχέδιο), Scott Williams (Μελάνι)

To Batman “Hush” είναι μια ιστορία μυστηρίου που εκδόθηκε το 2002 και το 2003 σε 12 τεύχη, ενώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις του συγγραφέα Jeph Loeb και του καλλιτέχνη Jim Lee. Πολυαναμενόμενη σειρά, δίχασε κοινό και κριτικούς, δημιουργώντας παρ’όλ’αυτά ένα πολύ εμπορικό κόμικ.

Η σειρά αρχίζει με τον Batman να προσπαθεί να σώσει ένα αγόρι που το έχουν απαγάγει. Στην πορεία των γεγονότων, όμως, αποκαλύπτεται μια παρασκηνιακή δράση που έχει ως σκοπό να εξοντώσει τον Batman. Παλιοί του εχθροί, όπως ο Joker, ο Killer Croc, ο Riddler και η Poison Ivy, έρχονται στο προσκήνιο για να τον βασανίσουν, υπάρχει ακόμα και μια μάχη με τον Superman, ο οποίος είναι υπό τον έλεγχο της Poison Ivy και μία αναπάντεχη συνεργασία με την Catwoman. Το σενάριο είναι γεμάτο ένταση, σασπένς και ερωτήματα που καλείται να λύσει ο καλύτερος ντεντέκτιβ του κόσμου (όπως αποκαλείται συχνά ο ήρωάς μας).

Ο Jeph Loeb σίγουρα δεν έχει πλέξει κάποια τρομερή ιστορία. Όμως την αφηγείται με μοναδικό τρόπο, σε πολλά στρώματα, δημιουργώντας αγωνία και πιστά στα πρότυπα μιας καλής ιστορίας του Batman. Καταφέρνει επίσης να φέρει στην επιφάνεια και ανθρώπινες πλευρές του, τις ανάγκες του, αλλά και τη νοσταλγία που νιώθει για το παρελθόν, μέσω αναμνήσεων που συνήθως δεν διαφαίνονται λόγω της σκληρής και απόλυτα αφοσιωμένης στο κυνήγι του εγκλήματος εικόνας του ήρωά μας. Ο Jim Lee βρίσκεται στην καλύτερη του φόρμα, δημιουργώντας μια από τις καλύτερα σχεδιασμένες σειρές του Batman.

Το Hush θα μαγέψει τον αναγνώστη με την ατμόσφαιρά του ( ο Jim Lee έχει δημιουργήσει μια σκοτεινή και γκόθικ ιστορία, με απίθανο σχεδιασμό των χαρακτήρων, που σίγουρα θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη). Παραμένει, όμως, και μια ιστορία δράσης του δημοφιλούς χαρακτήρα του Batman, με μερικές ενδιαφέρουσες ανατροπές και συγκροτημένη αφήγηση. Για τους φαν των κόμικ μυστηρίου είναι σίγουρα κάτι που θα έπρεπε να διαβάσουν.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ