Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

WOLVERINE: OLD MAN LOGAN

09.01.2009
email
WOLVERINE: OLD MAN LOGAN
Εκδοτικός Οίκος
MARVEL COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Το Wolverine: Old Man Logan είναι μια ιστορία που αποτελείται από οκτώ τεύχη, δημιουργία του συγγραφέα Mark Millar και του Steve McNiven για λογαριασμό της Marvel Comics. Πρόκειται για μια ανατρεπτική σειρά που θα εκπλήξει τους φαν του Λυκομάτη (Wolverine), αλλά και όποιον διαβάζει κόμικς, καθώς είναι η καλύτερη περιπέτεια του Λυκομάτη (Wolverine) στα χρονικά!!

Η ιστορία διαδραματίζεται στο μέλλον, όπου σχεδόν όλοι οι σούπερ-ήρωες, αλλά και οι μεταλλαγμένοι έχουν εξαφανιστεί, έπειτα από μια καλοστημένη νύχτα ανηλεούς εξόντωσής τους από τους αρχηγούς των συνδικάτων του εγκλήματος.

Πενήντα χρόνια μετά την τραγική νύχτα, συναντάμε τον Λυκομάτη (Wolverine) να ζει με τη γυναίκα του Maureen και τα δύο του παιδιά, τον Scotty και την Jade, σε μια μικρή φάρμα στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, που θεωρείται πλέον μέρος της «Γης των Χαλκ» (Hulkland). Για να μπορεί να μένει εκεί με την οικογένειά του, πρέπει να πληρώνει ενοίκιο στους απογόνους του Μπρους Μπάννερ. Όταν όμως δεν θα μπορέσει να πληρώσει το ενοίκιο μια φορά, τα εγγόνια του Μπρους Μπάννερ θα τον χτυπήσουν πολύ άσχημα, χωρίς αυτός να αντιδράσει. Γενικά, παρουσιάζεται σαν ένας άνθρωπος αποφασισμένος να ζει ειρηνικά και χωρίς ποτέ να μάχεται.

Αναρρώνοντας αργά, συνειδητοποιεί ότι δεν θα μπορέσει να πληρώσει το ενοίκιο και προσπαθεί να βρει μια λύση, όταν εμφανίζεται ο παλιός του φίλος Γερακομάτης (Hawkeye), σχεδόν τυφλός, με μια ακαταμάχητη προσφορά: ένα πολύ καλό χρηματικό ποσό. Και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να τον βοηθήσει να οδηγήσει διαμέσου της χώρας (με προορισμό τη Νέα Βαβυλώνα στην Ανατολική Ακτή), κουβαλώντας ένα πιθανώς παράνομο φορτίο. Ο χάρτης που παρουσιάζεται δείχνει την Αμερική χωρισμένη σε έξι διαφορετικές και εξίσου επικίνδυνες περιοχές.

Το μεγαλύτερο ατού της ιστορίας είναι σίγουρα η περιέργεια που προκαλεί στον αναγνώστη η μεταλλαγή της συμπεριφοράς του Λυκομάτη (Wolverine) και φυσικά οι λόγοι που την προκάλεσαν. Αλλά δεν μένει εκεί. Η ίδια η διαδρομή είναι γεμάτη από ανατροπές, καθώς στη δράση παρεμβάλλονται αποκαλύψεις σχετικά με το πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα και με το τι συνέβη στο παρελθόν, αλλά και ανατροπές στο πώς ήταν κάποιοι χαρακτήρες και πώς έχουν αλλάξει τώρα.

Ένα ψυχογράφημα για την ανθρώπινη δύναμη, που με ελαφρά βήματα αφουγκράζεται τις προθέσεις, τις πράξεις και τη διακαή αναζήτηση για λύτρωση των πρωταγωνιστών, χωρίς να κρίνει, αλλά μόνο ρίχνοντας φως στο κουράγιο, την ανθρωπιά, τη θέληση και τη φιλία σε έναν κόσμο που μοιάζει να έχει καταρρεύσει. Ένα από τα πιο καλογραμμένα σενάρια των τελευταίων χρόνων για τη Marvel που πρέπει να διαβάσουν οι φαν του είδους.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ