Έχουμε διαβάσει 2992 βιβλία

GIDEON FALLS #1

26.06.2019
email
GIDEON FALLS #1
Εκδοτικός Οίκος
IMAGE COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Andrea Sorrentino

Ένα από τα καλύτερα κόμικς μυστηρίου και τρόμου μας έρχεται από το φοβερό δίδυμο Lemire και Sorrentino. Με κινηματογραφική σχεδόν αίσθηση και ρυθμό, το Gideon Falls #1 κινείται στις παρυφές της παράνοιας και της λογικής, εκεί που αν κάποιος επιμείνει και ψάξει βαθύτερα μπορεί και να ανακαλύψει την αλήθεια.

Οι ζωές του αντικοινωνικού και ψυχωτικού Νόρτον, ενός νεαρού πεπεισμένου ότι υπάρχει μια συνωμοσία στα σκουπίδια της πόλης και του ιερέα Φρεντ, ενός καθολικού ιερέα κυνηγημένου από το παρελθόν, αποσπασμένου στη μικρή επαρχιακή πόλη Gideon Falls, θα συναντηθούν με αφορμή τον θρύλο του Black Barn, ενός εξώκοσμου κτιρίου που σύμφωνα με τους θρύλους , εμφανίστηκε στην πόλη και στην επαρχία ταυτόχρονα, σκορπώντας θάνατο και παράνοια στο πέρασμά του.

Το Gideon Falls είναι σχεδόν σαν κινηματογραφική ταινία. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί περίφημα έναν νεαρό, τον Νόρτον, ο οποίος ακροβατεί στα όρια της παράνοιας, ψάχνοντας στοιχεία για τη συνωμοσία που πιστεύει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη. Το καστ συμπληρώνουν η ψυχολόγος του, ο πάτερ Φρεντ, ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από το παρελθόν του και μια σερίφης.

Το σενάριο είναι γεμάτο μυστήριο, κινούμενο σε τόνους ψύχωσης, πώρωσης και πίστης. Τα στοιχεία είναι εκεί, είναι όμως αληθινά; Ο Lemire είναι ικανότατος στο να κτίζει κόσμους που σε απορροφούν κατευθείαν και χαρακτήρες που ανήκουν καθαρά σε αυτούς. Όλοι οι χαρακτήρες προσπαθούν να ισορροπήσουν τη ζωή τους, συνειδητοποιώντας ότι υπάρχουν στοιχεία μπροστά τους, τα οποία ίσως δεν ήθελαν να δουν προηγουμένως. Και οι ζωές τους θα συναντηθούν λες και ήταν κομμάτια σε παζλ.

Το σχέδιο, γεμάτο λεπτομέρειες και σκούρα χρώματα αποδίδει τέλεια την αποσύνθεση στην ατμόσφαιρα. Κοντράστ, σκιές, φως και ευρύχωρα πάνελ συνθέτουν κάτι που θα έβλεπε κανείς μέσα από μια κάμερα.

Από τα καλύτερα κόμικς αυτή τη στιγμή, ας δούμε πού θα οδηγήσει!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ