Έχουμε διαβάσει 2992 βιβλία

THESE SAVAGE SHORES

28.05.2019
email
THESE SAVAGE SHORES
Εκδοτικός Οίκος
VAULT COMICS
Συγγραφέας
Ram V
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Sumit Kumar

Μια από τις πιο καλογραμμένες ιστορίες της χρονιάς, με πραγματικά ελκυστικό σενάριο, μας χαρίζει ο Ram V, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Με μια δυνατή αρχή, ξετυλίγει μια ιστορία για το αρχαίο κακό με φρέσκια ματιά, δίνοντάς μας ένα πραγματικά αξιοπρόσεκτο και γεμάτο αγωνία πρώτο τεύχος.

Δυο αιώνες αφού το πρώτο ευρωπαϊκό πλοίο σάλπαρε για την ακτή του Μαλαμπάρ και αγκυροβόλησε στην Καλκούτα, η Βρετανική Εταιρεία Ανατολικής Ινδίας προσπαθεί να εξασφαλίσει το μέλλον της στον δρόμο του μεταξιού, το 1766. Ένα παλαιό κακό σαλπάρει πάνω σε ένα από τα πλοία της εταιρείας, ελπίζοντας να βρει ένα νέο σπίτι σε αυτή τη νέα γη. Αλλά σύντομα θα ανακαλύψει ότι η γη της Ινδίας είναι αρχαία, γεμάτη δαίμονες και μύθους πιο παλιούς από εκείνο. Σε αυτές τις άγριες ακτές, που οι ημέρες είναι ζεστές και οι νύχτες γεμάτες κινδύνους.

Ο συγγραφέας έχει γράψει μια ιστορία με βαμπίρ αλλά όχι από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Το πρώτο τεύχος εκτυλίσσεται στο 1766, σε μια χώρα που βασανίζεται από τη διαμάχη τοπικών αρχών και αποικιακών εταιρειών για κυριαρχία σε περιοχές και κυρίως στο εμπόριο. Παράλληλα η ιστορία δυο εραστών, ένας από τους οποίους εμφανίζεται με θεϊκή καταγωγή, μπαίνει στο προσκήνιο. Αν προσθέσει κανείς και βαμπίρ σε αυτό το σκηνικό, παίρνει μια ιδέα για το πρώτο τεύχος.

Η ατμόσφαιρα που έχει στηθεί έχει μια νότα από παλιούς θρύλους και αξιοποιεί άψογα τις παραδόσεις της Ινδίας. Ο συγγραφέας προχωρά και πιο πέρα δίνοντας μια νέα ερμηνεία στο τι θεωρούμε εμείς κακό. Και φυσικά η κινηματογραφικότητα του σχεδίου υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία. Ζωντανά χρώματα, πάνελ με χώρο και κίνηση χαρίζουν μια άνεση στην αφήγηση.

Μια από τις ιστορίες που αξίζει να προσέξετε, γεμάτη μάχες για εξουσία και δυναμικές ανατροπές ανάμεσα σε τοπικές αρχές και αποικιακές δυνάμεις, ενώ στο παρασκήνιο ένα αρχαίο κακό ζει στους θρύλους και στις παραδόσεις. Κάπου εκεί κινούνται και αυτές οι Savage Shores….και υπόσχονται πολλά.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ