Έχουμε διαβάσει 2986 βιβλία

Ο ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

26.01.2019
email
Ο ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Συγγραφέας
Soloup
Κατηγορία
ISBN
978-960-572-254-8
Σελίδες
272
Με ένα εξαιρετικό graphic novel που μιλά για το δύσκολο θέμα του διαζυγίου και τις επιπτώσεις ειδικά για τον πατέρα αλλά και για την οικογένεια γενικότερα, κάνει την επιστροφή του ο Soloup, χαρίζοντάς μας έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο, που όμως τελικά δεν είναι τόσο κακός.

Έξι διαφορετικές οπτικές γωνίες για την ίδια ουσιαστικά ιστορία, χαρίζουν έξι διαφορετικές όψεις για το θέμα του διαζυγίου και το τραύμα του αποχωρισμού του ενός γονιού, του πατέρα, από το παιδί. Άνθρωποι κάποτε ερωτευμένοι, εντάσεις, νόμοι, δίκες και ένα δικαστήριο που θα δώσει την τελική ετυμηγορία. Στην ιστορία όμως, όπως και στη ζωή, δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Μόνο άνθρωποι.

Ο συγγραφέας αποδίδει ρεαλιστικότατα τον πόνο του ψυχολογικού κενού, τη μοναξιά, τις τύψεις και τη διαρκή πάλη να συμφιλιωθούν οι πρωταγωνιστές με την απώλεια. Με μεγάλη ευαισθησία προσπαθεί να παρουσιάσει τον άνθρωπο πίσω από κάθε πατέρα. Και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει το κλασικό παραμύθι «Η Κοκκινοσκουφίτσα», την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» αλλά και τον μύθο της σπηλιάς του Πλάτωνα, για να παρουσιάσει τη διαδρομή προς τη διάλυση, τις γκρίζες ζώνες και το γιατί διαλύονται οικογένειες από την Τάξη των πραγμάτων και τον Νόμο συχνά.

Με πειθαρχημένη αφήγηση, απλό και ασπρόμαυρο σχέδιο, που αποδίδει πολύ καλά το δράμα αλλά και τις γκρίζες πτυχές αυτού του θέματος, ο Soloup γράφει και εικονογραφεί αυτό το graphic novel. Κάθε καρέ είναι ένα βήμα στην εξέλιξη της ιστορίας και μια κατάθεση ψυχής από μια διαφορετική πλευρά.

Ένα εξαιρετικό graphic novel, μια διεισδυτική και ευαίσθητη ματιά στο θέμα του διαζυγίου και πώς επηρεάζει τα παιδιά και τον πατέρα (που συχνά περιγράφεται ως ο κακός της υπόθεσης) μέσα από έξι ιστορίες, που με τη μυθοπλασία τους προσπαθούν να αποδώσουν την αλήθεια κάθε πλευράς και την ουσία ενός θέματος που ειδικά στην ελληνική κοινωνία θεωρείται ακόμα ταμπού.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ