Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

MADE IN ABYSS #1

08.01.2019
email
MADE IN ABYSS #1
Εκδοτικός Οίκος
SEVEN SEAS
Συγγραφέας
Akihito Tsukushi
Κατηγορία
ISBN
Η δημιουργία του Akihito Tsukushi είναι μια συναισθηματικά δυνατή ιστορία για τη δύναμη των προσωπικών ταξιδιών και αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς εξίσου.

Η ιστορία εξελίσσεται γύρω από ένα ορφανό κορίτσι, τη Ρίκο, που ζει στο ορφανοτροφείο Μπελτσέρο, στην πόλη Ορθ, σε ένα νησί στη θάλασσα Μπεολούσκα. Η πόλη έχει χτιστεί γύρω από μια γιγάντια τρύπα που προχωρά βαθειά στη γη, η οποία αναφέρεται ως Άβυσσος. Στην Άβυσσο υπάρχουν απομεινάρια ενός χαμένου πολιτισμού και γι’ αυτό είναι δημοφιλής προορισμός για σπηλαιολόγους, αρχαιολόγους και τυμβωρύχους, που πηγαίνουν για να βρουν αρχαία αντικείμενα.

Η επιστροφή όμως από την Άβυσσο μπορεί να είναι επικίνδυνη εξαιτίας της «κατάρας της Αβύσσου». Μια μυστηριώδης και ενδεχομένως θανατηφόρα ασθένεια, που εκδηλώνεται κατά την άνοδο. Όσο πιο βαθειά κατέβει κάποιος, τόσο πιο έντονα θα επηρεαστεί από αυτήν. Λίγοι έζησαν για να διηγηθούν τις περιπέτειές τους. Μερικοί θρυλικοί τυμβωρύχοι κερδίζουν τον τίτλοWhite Whistle, όπως η μητέρα της Ρίκο, η Λάιζα.

Σκοπός της Ρίκο είναι να ακολουθήσει την πορεία της μητέρας της και να ανακαλύψει την αλήθεια για τα μυστικά της Αβύσσου. Σε μια από τις εξερευνήσεις της ανακαλύπτει ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ, που ονομάζεται Ρεγκ και με τον οποίο γίνονται φίλοι. Όταν κάποια από τα πράγματα της μητέρας της ανακαλύπτονται, μαζί με το μήνυμα να τη συναντήσει στον πάτο της Αβύσσου, η Ρίκο μαζί τον Ρεγκ ξεκινούν το επικό τους ταξίδι, παρά τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν.

Ο συγγραφέας μάς έχει χαρίσει μια συναισθηματικά δυνατή ιστορία, που δεν είναι για τον καθένα. Το παρελθόν των χαρακτήρων ξετυλίγεται σιγά σιγά, και η σχέση των πρωταγωνιστών εξελίσσεται συνέχεια καθώς αποκαλύπτονται νέα στοιχεία. Ένας ολόκληρος κόσμος έχει στηθεί για την περιπέτεια αυτή, και τα είδη που συναντάμε κάνουν απολαυστική κάθε σελίδα. Η ιστορία, αστεία μερικές φορές, έχει χαρούμενες στιγμές, οι οποίες αλλάζουν σε χρόνο μηδέν και γίνονται σκοτεινές και τρομακτικές.

Το σχέδιο είναι πολύ καλό, γεμάτο λεπτομέρειες και υπέροχα τοπία, και η χρήση μολυβιού και νερομπογιάς μαζί, δημιουργεί ένα εντελώς προσωπικό στιλ για τον Akihito Tsukushi.

Από τα πιο δημοφιλή μάνγκα που κυκλοφορούν, αξίζει να το διαβάσετε.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ