Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

THE CURSE OF BRIMSTONE

28.08.2018
email
THE CURSE OF BRIMSTONE
Εκδοτικός Οίκος
DC
Συγγραφέας
Justin Jordan
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Philip Tan

Ένα πολύ δυνατό πρώτο τεύχος μας χαρίζουν ο Justin Jordan και o Philip Tan, οι οποίοι συνδύασαν μια δραματική ιστορία του αμερικανικού νότου με μια σκοτεινή γοτθική ιστορία. Η ιστορία είναι φιλόδοξη, γεμάτη καρδιά και μεταφέρει την αγωνία της καθημερινής επιβίωσης σε ένα μέρος που πεθαίνει. Συναρπαστική αρχή, που εύχομαι να διαρκέσει.

Το “The Curse of Brimstone” είναι μέρος της νέας σειράς της DC, New Age Of Superheroes, και αποτελεί το πέμπτο βιβλίο της σειράς. Η ιστορία ξεδιπλώνεται σε μια μικρή πόλη, τη York Hills, η οποία άρχισε να αργοπεθαίνει με το κλείσιμο των ορυχείων άνθρακα. Σήμερα αποτελεί ένα ξεχασμένο μέρος και ο πρωταγωνιστής Joe Chamberlain νιώθει εγκλωβισμένος εκεί. Δεν διαθέτει την εκπαίδευση που χρειάζεται και δεν μπορεί να αφήσει τον πατέρα του, που τραυματίστηκε πάνω στη δουλειά.

Και πάνω σε αυτήν τη σχεδόν αδιέξοδη κατάσταση, παρουσιάζεται ένας ξένος που του προτείνει μια συμφωνία. Να του δώσει αυτό που επιθυμεί, σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του. Κάθε συμφωνία με τον διάβολο όμως έχει το αντίτιμό της.

Ο συγγραφέας μας δείχνει μια Αμερική που κανείς μας σχεδόν δεν έχει βιώσει. Μια μικρή πόλη που πεθαίνει, από αυτές που σταματάς για να βάλεις βενζίνη και αναρωτιέσαι γιατί μένουν ακόμα κάτοικοι εκεί. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας απλός νεαρός, με την επιθυμία για μια καλύτερη ζωή και μια κατάρα που δεν υπολόγισε καλά.

Το σχέδιο του Philip Tan δίνει τον σωστό τόνο στην ιστορία και απεικονίζει τη συναισθηματική κατάσταση τόσο των προσώπων, όσο και τη γενικότερη ατμόσφαιρα αποσύνθεσης που επικρατεί.

Μια συναισθηματική και καλογραμμένη ιστορία, με έναν πολύ ανθρώπινο πρωταγωνιστή και πολύ καλό σχέδιο, το “The Curse of Brimstone” είναι η ναυαρχίδα της νέας σειράς της DC New Age of Superheroes, και ανυπομονώ να δω πώς θα εξελιχθεί.

Βαθμολογία: 7,8

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ