Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

NEVERWHERE

08.05.2018
email
NEVERWHERE
Εκδοτικός Οίκος
VERTIGO
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Glenn Fabry

Βασισμένο σε μια ιστορία του θρύλου Neil Gaiman, μας έρχεται αυτή η καλοδουλεμένη εκδοχή του Neverwhere. Ο Neil Gaiman δημιουργεί για άλλη μια φορά έναν μαγικό κόσμο μέσα στον δικό μας κόσμο, όπως συνηθίζει, και ο Mike Corey τον κάνει σενάριο. Το αποτέλεσμα το αφήνω στη δική σας κρίση. Εγώ το λάτρεψα.

Το Neverwhere αφηγείται την ιστορία του Richard Mayhew, ενός νεαρού Σκωτσέζου που ζει στο Λονδίνο, και αργοπεθαίνει σε μια ζωή ρουτίνας και καταπίεσης. Εγκλωβισμένος σε μια σχέση που δεν τον καλύπτει, σε μια δουλειά γραφείου που τη μισεί κατά βάθος και με φίλους που δεν κάνει και τόσο παρέα, θα βρει τη μεγάλη του ευκαιρία να ξεφύγει από όλα αυτά όταν βρεθεί στον δρόμο του ένα πληγωμένο κορίτσι που θα αποφασίσει να βοηθήσει.

Ένα ταξίδι στο υπόγειο Λονδίνο, με φανταστικά πλάσματα, κοινωνίες που υπάρχουν ανάμεσα στους δύο κόσμους και μια παλιά συνωμοσία, θα βάλουν σε κίνηση τα πράγματα. Ο Richard Mayhew πρέπει να πασχίσει για να πάρει πίσω τη ζωή του. Ποια είναι στ’ αλήθεια η ιστορία της κοπέλας;

Ο συγγραφέας έχει σκιαγραφήσει πειστικότατους χαρακτήρες, με στυλ, φινέτσα και χαρακτηριστικούς στο είδος τους, και κινείται με μαεστρία ανάμεσα στη φαντασία και στο πραγματικό. Με χιούμορ και το δυνατό του ατού, το στήσιμο πειστικών φανταστικών κόσμων, εισάγει τον αναγνώστη σε μια κατάσταση που δεν έχει άλλη επιλογή από το να την αποδεχτεί. Η σκοτεινή ατμόσφαιρα που δεν αποχωρίζεται ποτέ ο συγγραφέας περιβάλλει τα πάντα και δίνει ενδιαφέρον στην πλοκή, και αφορά και τον πρωταγωνιστή αλλά και τον πολιτισμό στον οποίο ζει.

Ο πρωταγωνιστής, χαμένος σε μια ζωή που δεν ζει, θα βρει μια ευκαιρία σε έναν μαγικό κόσμο. Μια ευκαιρία γεμάτη κινδύνους και αβέβαια βήματα που μπορούν να του κοστίσουν τη ζωή. Μόνος του οδηγός η επιθυμία του να βοηθήσει την κοπέλα που βρήκε. Από την άλλη, όλο το καστ των χαρακτήρων οδηγούν σε μια κορύφωση που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί.

Το σκίτσο μάς εισάγει με τον καλύτερο τρόπο σε έναν υπόγειο κόσμο, παρουσιάζοντας ανθρώπους από διαφορετικές εποχές, με τα ανάλογα κουστούμια και αμφιέσεις.

Η ιστορία αυτή είναι γεμάτη χιούμορ, πνευματώδεις διαλόγους που εξελίσσουν την πλοκή και ασυνήθιστη φαντασία, σε ένα μείγμα γνωστών μύθων και παράδοσης. Και καταφέρνει να μας μεταφέρει στην πιο ασυνήθιστη περιπέτεια.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ