Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

FIRE PUNCH #1

24.04.2018
email
FIRE PUNCH #1
Εκδοτικός Οίκος
VIZ MEDIA
Συγγραφέας
Tatsuki Fujimoto
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Tatsuki Fujimoto

Το “Fire Punch” δεν είναι ένα εύκολο ανάγνωσμα, ακόμα και για manga. Είναι σκληρό, εξελίσσεται σε ένα δυστοπικό μέλλον, είναι για ενήλικο κοινό και αναφέρεται κυρίως σε έναν κόσμο που παλεύει για επιβίωση οπότε δεν έχει ούτε ηθική, ούτε την ψευδαίσθηση κανόνων.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε έναν κόσμο που έχει καλυφθεί από πάγο, ως αποτέλεσμα της πράξης της Παγωμένης Μάγισσας. Οι άνθρωποι παλεύουν να επιβιώσουν και η ηθική δεν υφίσταται καν σαν έννοια. Υπάρχουν όμως ανάμεσα στους ανθρώπους και αυτοί που ονομάζονται «ευλογημένοι» και έχουν ιδιαίτερες δυνάμεις. Ο Agni και η αδελφή του είναι ανάμεσά τους. Ο Agni έχει δυνάμεις αναγέννησης, το ίδιο και η αδελφή του, αν και σε μικρότερο βαθμό. Όλη τους η ζωή όμως αλλάζει την ημέρα που κάποιοι ξένοι θα βρουν το χωριό τους…

Ο συγγραφέας έχει συνθέσει ένα ταξίδι τρόμου, γεμάτο ηθικά διλήμματα και σκληρές καταστάσεις. Ο πρωταγωνιστής χρησιμοποιώντας αφήγηση πρώτου προσώπου κάνει τα πάντα πιο ζωντανά, το μαρτύριο του, την αγωνία του και καταφέρνει να συνδεθεί με τον αναγνώστη. Το σενάριο ξεδιπλώνεται ικανοποιητικά, με κάποιες εκπλήξεις στα κατάλληλα σημεία.

Το “Fire Punch” σχολιάζει όλες τις μορφές της βίας και πόσο εύκολο είναι να χαθεί κάθε έννοια πολιτισμού σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Σιγά σιγά χτίζεται ένας ολόκληρος κόσμος, με διαφορετικά τμήματα και καταστάσεις και μια ρεαλιστική απεικόνιση του πώς συνεχίζεται η ζωή και με τι τίμημα. Και αυτό είναι που κάνει αυτό το manga να ξεχωρίζει.

Το σχέδιο είναι μάλλον κλασικό, με αρκετές λεπτομέρειες. Το ίδιο το σχέδιο του πρωταγωνιστή, ο οποίος είναι καλυμμένος στις φλόγες που προσπαθεί να ελέγξει, απογειώνει την ιστορία.

Σε όποιον αρέσουν οι ιστορίες που συνδυάζουν τρόμο, ηθικά ερωτήματα και αρκετή δράση, αυτό το manga είναι η κατάλληλη ανάγνωση.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ