Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

GOLDEN HAMUI

28.11.2017
email
GOLDEN HAMUI
Εκδοτικός Οίκος
VIZ MEDIA
Συγγραφέας
Satoru Noda
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Satoru Noda

Αυτό το μικρό διαμάντι έπεσε στα χέρια μου πρόσφατα και για ακόμη μια φορά πρέπει να παραδεχτώ ότι τα manga μάς δίνουν σταθερά πλέον εξαιρετικά δείγματα γραφής. Το Golden Hamuy είναι ένα manga που διακρίνεται για τις αφηγηματικές του λεπτομέρειες, τις δυνατές σκηνές μάχης και μια ποικιλία πληροφοριών σχετικά με την επιβίωση στη φύση.

Η ιστορία ακολουθεί τον Saichi Sugimoto, γνωστό και ως «ο Ανίκητος Sugimoto», ο οποίος είναι από τους επιζώντες του ρωσο-ιαπωνικού πολέμου την περίοδο Meiji. Μετά το τέλος του πολέμου γίνεται μεταλλωρύχος στο Χοκάιντο, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τη χήρα ενός σκοτωμένου συμπολεμιστή του. Κατά την παραμονή του εκεί, θα ακούσει μια ιστορία σχετικά με έναν χαμένο θησαυρό και συγκεκριμένα έναν θησαυρό που ανήκε στους Αϊνού και αποτελείται από χρυσό. Με τη βοήθεια ενός κοριτσιού που ανήκει στους Αϊνού, την Ασίρπα, η οποία σώζει τη ζωή του από την έκθεση στο βαρύ κλίμα του Βορρά, θα μπλεχτούν σε μια περιπέτεια επιβίωσης, ενάντια στον χρόνο και στους εγκληματίες που αναζητούν επίσης τον θησαυρό.

Ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει ένα πολύ λεπτομερές σκηνικό, γεμάτο από πληροφορίες που είναι χρήσιμες στην επιβίωση κάποιου σε ένα τέτοιο κλίμα όπως αυτό του Βορρά. Η Ασίρπα απεικονίζεται ως μια μικροκαμωμένη πολεμίστρια, εξοικειωμένη με τη σκληρή ζωή στους πάγους και τη φύση, με τα αντανακλαστικά που χρειάζονται και βεβαίως επιβεβαιώνει έτσι τη χρησιμότητά της για τον Sugimoro, κάτι που θα οδηγήσει στη δημιουργία της ομάδας τους.

Επίσης μοιράζονται ένα κοινό κίνητρο, η Ασίρπα αναζητά εκδίκηση για τη φυλή της και ο Saichi Sugimotro τη δυνατότητα να βοηθήσει ένα αγαπημένο πρόσωπο. Ο ίδιος ο Sugimoro μάς παρουσιάζεται ως ένας θαρραλέος πολεμιστής, με μια απαράμιλλη αίσθηση τιμής αλλά και μια βαθιά, ανθρώπινη πλευρά.

Το σχέδιο μας χαρίζει καταπληκτικά σκηνικά, σκηνές μάχης και εντυπωσιάζει το πόσο καλά μελετημένα είναι τα πάντα που απεικονίζονται. Ο συγγραφέας έχει μελετήσει ιστορικά την εποχή και την αποδίδει με μεγάλη ακρίβεια.

Το Golden Hamui είναι ένα άκρως απολαυστικό manga, για τους λάτρεις των ιστορικών περιπετειών, που υπόσχεται να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Αξίζει να το διαβάσετε!

Βαθμολογία: 8,5/10

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ