Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

GODSHAPER #1

03.10.2017
email
GODSHAPER #1
Εκδοτικός Οίκος
BOOM STUDIOS
Συγγραφέας
Simon Spurrier
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Jonas Goonface

Η μίνι σειρά των Simon Spurrier και Jonas Goonface είναι ό,τι πιο πρωτότυπο και ενδιαφέρον έχω διαβάσει αυτή τη χρονιά με διαφορά. Με μια ιστορία που αποδίδεται μαεστρικά, καταπληκτικό σχέδιο και πολλές δυνατότητες, αυτό το κόμικς αξίζει κάθε λεπτό που θα του δώσετε!

Σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, το 1958, οτιδήποτε λειτουργούσε με ηλεκτρισμό σταματάει να λειτουργεί. Αλλά αυτό δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα διότι εμφανίζεται μια μάλλον απροσδόκητη λύση: οι θεοί. Με διαφορετικές μορφές και δυνάμεις, εξυπηρετούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη τους. Και ενώ υπάρχει ένας θεός για κάθε άνθρωπο, ένας στους 10.000 γεννιέται χωρίς αυτό το προνόμιο.

Οι άνθρωποι αυτοί ονομάζονται Shapers και αποτελούν κοινωνικούς παρίες, οι οποίοι όμως είναι απαραίτητοι στην κοινωνία, καθώς έχουν την ικανότητα να διαμορφώνουν τους θεούς, έναντι αμοιβής. Ένας Shaper είναι και ο Ennay, ο πρωταγωνιστής μας, ο οποίος μαζί με τον φίλο του Bud, έναν αδέσποτο θεό, ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη αναζητώντας καταφύγιο, ένα ζεστό γεύμα και οτιδήποτε μπορεί να τους εξασφαλίσει ένα εισόδημα. Όταν θα συναντήσει τη λοχία Smudge, θα μπλεχτεί σε μια μυστηριώδη υπόθεση και θα κληθεί να λύσει ένα έγκλημα.

Ο Spurrier έχει δημιουργήσει έναν κόσμο απ΄ όπου λείπει η τεχνολογία. Με έξυπνες και διεισδυτικές ματιές στο πώς αυτή επηρεάζει την κοινωνία, την κουλτούρα και τις δομές της, αλλά και αναφορές στη θρησκεία και στον ρατσισμό μας δίνει έναν πρωταγωνιστή που ζει στις παρυφές αυτού του συστήματος, προσπαθώντας απλά να επιβιώσει. Ο Ennay, μισητός όσο και απαραίτητος, με την αμφιλεγόμενη σεξουαλικότητα του, είναι ένας νομάδας καλλιτέχνης που ξέρει να επιβιώνει και απλά κλέβει την καρδιά του κοινού, όπως και ο σιωπηλός θεός-φίλος του που τον ακολουθεί.

Το σχέδιο του Goonface, καθώς και τα ζωντανά χρώματα είναι σίγουρα από τα πιο πρωτότυπα που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό και ουσιαστικά δίνουν στην ιστορία τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Η ατμόσφαιρα θυμίζει κάτι σε Pop art, με φωτεινά, νέον χρώματα και διαφορετικούς θεούς σε κάθε σελίδα.

Αν θέλετε να διαβάσετε κάτι διαφορετικό από τα mainstream κόμικς που κυκλοφορούν, με σχέδιο που θα σας συναρπάσει, δώστε μια ευκαιρία σε αυτή τη μίνι σειρά. Το αξίζει!

Βαθμολογία: 8,5

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ