Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

BLACK HAMMER #1

05.09.2017
email
BLACK HAMMER #1
Εκδοτικός Οίκος
DARK HORSE COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Dean Ormston

Λίγες ιστορίες μπορούν να παρουσιάσουν νέα πράγματα πλέον. Και πολύ λιγότερες να κεντρίσουν το ενδιαφέρον προσεγγίζοντας το είδος των σουπερηρώων λίγο διαφορετικά. Ο Jeff Lemire όμως με την πολυετή πείρα του τα καταφέρνει για άλλη μια φορά, σε αυτήν την ασυνήθιστη για τα δεδομένα των ατόμων με σουπερδυνάμεις ιστορία.

Η ιστορία ακολουθεί μια ομάδα κάποτε ηρώων, οι οποίοι εξορίστηκαν από παντού έπειτα από μια κρίση που ξέσπασε και για την οποία θεωρήθηκαν υπεύθυνοι. Οι παλαιοί υπερασπιστές της Spiral City, Abraham Slam, Golden Gail, Colonel Weird, Madame Dragonfly και Barbalien, τώρα ζουν απλές ζωές σε μια αγροτική πόλη, στην οποία ο χρόνος δεν υφίσταται. Τώρα, καθώς προσπαθούν να βρουν τρόπο να γυρίσουν σπίτι, οι μπελάδες μοιάζουν να τους ακολουθούν από κοντά.

Ο Lemire έχει δημιουργήσει μια ομάδα που βασίζεται σε γνωστά είδη υπερηρώων. Υπάρχει αυτός που μοιάζει στον σούπερμαν, κάποιος που μοιάζει σε εξωγήινο, ένας έφηβος παγιδευμένος στο σώμα ενός εννιάχρονου κοριτσιού κλπ. Ο συγγραφέας χωρίς να δίνει λεπτομέρειες σχετικά με το τι είχε συμβεί στην τελευταία μάχη τους, προτιμά να παρουσιάσει την ομάδα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Η μαεστρία του φαίνεται στον τρόπο που παρουσιάζει τον πυρήνα του καθενός, όταν πλέον οι δυνάμεις τους δεν έχουν καμιά σημασία. Όταν το κάθε άτομο απογυμνωθεί από αυτά που το έκαναν ιδιαίτερο, τι μένει;

Το σχέδιο του Ormstron και τα χρώματα ακολουθούν τα ήδη υψηλά στάνταρ της ιστορίας. Με μουντά χρώματα όπως είναι η πραγματικότητα των πρωταγωνιστών και ένα «τραβηγμένο» και αποσκελετωμένο σχέδιο, το οποίο πραγματικά δεν θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλο, στήνουν ένα παρακμιακό και μελαγχολικό σύμπαν.

Για όποιον θέλει να αρχίσει μια πολλά υποσχόμενη σειρά, το Black Hammer, χάρη στους καλοδουλεμένους χαρακτήρες και το πολύ καλό σχέδιο, μπορεί να είναι και η ιδανική επιλογή. Σε εμάς πάντως άρεσε πολύ.

Βαθμολογία: 8,5

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ