Έχουμε διαβάσει 2902 βιβλία

THE WOODS: VOL 1 - THE ARROW

27.06.2017
email
THE WOODS: VOL 1 - THE ARROW
Εκδοτικός Οίκος
BOOM STUDIOS
Συγγραφέας
James Tynion
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Michael Dialynas

Το “The Woods, Volume 1: The Arrow” το λάτρεψα! Λίγο γιατί μου θύμισε τη σειρά “Stranger Things”, λίγο η ατμόσφαιρα που θυμίζει ιστορία που εξελίσσεται σε βιβλίο του Stephen King, λίγο το καλογραμμένο σενάριο που σε βάζει στην ατμόσφαιρα της ιστορίας κατευθείαν, με κέρδισε μια και καλή!

Η ιστορία σημαδεύεται από ένα συνταρακτικό γεγονός που αλλάζει τα πάντα. Στις 16 Οκτωβρίου 2013, 437 μαθητές, 52 δάσκαλοι και 24 ακόμα μέλη του προσωπικού του γυμνασίου Bay Point Preparatory στα προάστια του Milwaukee, εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος. Αρκετά μίλια φωτός μακριά, οι αγνοούμενοι βρίσκουν τους εαυτούς τους στη μέση ενός αρχαίου, άγριου τοπίου. Κανένας δεν ξέρει πού βρίσκονται και γιατί μεταφέρθηκαν εκεί. Οι απαντήσεις θα αποδειχτούν πιο δυνατές από ό,τι φανταζόντουσαν.

Το σενάριο κερδίζει την προσοχή του αναγνώστη από την αρχή. Ο συγγραφέας, με βάση ένα περίεργο γεγονός, μας συστήνει ένα από τα πιο ασυνήθιστα καστ, με διαφορετικούς χαρακτήρες που απλά συνυπάρχουν στο ίδιο σχολείο. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας βλέπουμε τα κίνητρά τους, τα όνειρά τους, τι τους ωθεί, τι χρειάζονται και φυσικά είναι δύσκολο να μην τους αγαπήσεις γι’ αυτό. Η ψυχολογία των τινέιτζερ είναι άλλωστε κάτι τόσο οικείο σε όλους μας και τόσο αγαπητό.

Ο Adrian Roth, η διάνοια, η Karen Jacobs, η κινητή αποτυχία, η Sanami Ota, που θέλει να τα ελέγχει όλα, ο Calder Macready, ο πλακατζής του σχολείου, o Benjamin Stone, ο ήσυχος τύπος, ο Isaac Andrews, ο αδύναμος τύπος, η πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου Maria Ramirez και βεβαίως ο διευθυντής John Beaumont, είναι έτοιμοι να βαδίσουν στην πιο παράξενη εμπειρία της ζωής τους.

Το σχέδιο του Μιχάλη Διαλυνά είναι ιδανικό για την ιστορία. Με καρτουνίστικο στιλ και λεπτομέρειες στο περιβάλλον, χτίζει έναν εξωγήινο κόσμο με ζούγκλες, παράξενα πλάσματα και μέρη, διατηρώντας αυτήν την απίθανη, μυστηριώδη ατμόσφαιρα που ταιριάζει σε ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Η χρωματική παλέτα ταιριάζει άψογα σε αυτόν τον εξωγήινο κόσμο.

Έχω τις καλύτερες προσδοκίες από αυτή τη νέα σειρά γιατί έχει ένα δικό της στιλ, μια δική της ατμόσφαιρα και κάτι από τη χαμένη μαγεία των 80’ς. Into the Woods, λοιπόν !!!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ