Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

ETHER #1

14.02.2017
email
ETHER #1
Εκδοτικός Οίκος
DARK HORSE COMICS
Συγγραφέας
Matt Kindt
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: David Rubin

Τι βγαίνει όταν συνδυάσεις μια περιπέτεια με στοιχεία επιστήμης και με τα μυστήρια ενός φανταστικού κόσμου; Από τη βραβευμένη ομάδα του Kindt – Rubin έρχεται το Ether, μια ευφάνταστη, μαγευτική και γεμάτη κωμικές στιγμές ιστορία.

Στο πρώτο τεύχος συναντάμε τον Boone Dias, έναν επιστήμονα και ερευνητή, ο οποίος εξερευνά τον φανταστικό κόσμο της Ether. Ο Boone πιστεύει ότι η μαγεία είναι το μόνο μυστήριο που δεν έχουμε εξηγήσει ακόμα. Από την ιστορία υπονοείται ότι έχει επισκεφτεί τον κόσμο αυτό πολλές φορές και κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών έχει λύσει αρκετά εγκλήματα για λογαριασμό της τοπικής κυβέρνησης. Όλα όμως αλλάζουν, καθώς θα ενώσει δυνάμεις με τον Glum, έναν φρουρό της πύλης για το βασίλειο, για να λύσουν το μυστήριο γύρω από τον φόνο ενός πολύ σημαντικού κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η ατμόσφαιρα του κόμικ αυτού είναι διασκεδαστική, μαγευτική και σε εισάγει κατευθείαν σε αυτό τον τρελό και φανταστικό κόσμο. Το σενάριο είναι καλά δομημένο, με καλές δόσεις μυστηρίου και ο συγγραφέας έχει αφήσει να υπονοούνται αρκετά πράγματα τόσο για το παρελθόν όσο και για τον φόνο. Ο Boone έχει τα κλασικά χαρακτηριστικά ενός αληθινού εξερευνητή. Έχει καλή καρδιά και θέλει να βοηθήσει τους κατοίκους της Έθερ, οι οποίοι τον συμπαθούν και του αφιερώνουν χρόνο και πόρους.

Η ομάδα του Boone και του Glum θυμίζει αρκετά το είδος σχέσης που βλέπουμε σε αστυνομικές ιστορίες, παρόλα αυτά η ιστορία επικεντρώνεται περισσότερο σε αυτό που ερευνά ο Boone: την ίδια τη φύση της πραγματικότητας. Μια και είναι επιστήμονας ο ίδιος, με την αντίληψη ότι ο κόσμος βασίζεται σε γεγονότα, η ύπαρξη της μαγείας είναι ένα μυστήριο που θέλει να λύσει.

Το σχέδιο του Rubin είναι ένας από τους λόγους που ερωτεύεσαι αυτό το κόμικ. Ο κόσμος του είναι γεμάτος φανταστικά τέρατα, ιπτάμενες μέδουσες, ανθρώπους-πτηνά, αστικά τοπία και εκφραστικούς χαρακτήρες. Αν προσθέσουμε σε αυτό και την πολύ καλή δουλειά στα χρώματα, καταλαβαίνουμε γιατί αυτή η ιστορία έχει ήδη αποκτήσει ένα φανατικό κοινό.

Το Ether είναι εκπληκτικό, σαγηνευτικό και από τις καλύτερες κυκλοφορίες που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό.

Βαθμολογία: 9/10

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ