Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

WYTCHES #1

01.02.2017
email
WYTCHES #1
Εκδοτικός Οίκος
IMAGE COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Jock

Ψάχνετε μια ιστορία που θα σας φοβίσει μέχρι το κόκκαλο; Ο μετρ των κόμικς Scott Snyder και ο Jock φέρνουν μια νέα, πολυαναμενόμενη σειρά που υπόσχεται να κρατήσει την αγωνία σας αμείωτη.

Η ιστορία, ένα υπέροχο κομμάτι αυθεντικού τρόμου, ακολουθεί την οικογένεια Rooks, καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή, μετά την αναγκαστική της μετακόμιση. Ο λόγος της μετακόμισης δεν ήταν άλλος από ένα αποτρόπαιο συμβάν στο οποίο ήταν μάρτυρας η κόρη της οικογένειας, Sailor. Με την επιστροφή της στο σχολείο όμως, έρχονται πάλι στην επιφάνεια τα γεγονότα του παρελθόντος και γίνεται πλέον ξεκάθαρο στην ίδια ότι κάτι καραδοκεί στο δάσος. Κάτι που ενδιαφέρεται για την ίδια και την οικογένειά της.

Ο Snyder με μια ανατριχιαστική αρχή και στήνοντας το κατάλληλο σκηνικό, μια επαρχιακή πόλη, ένα απομονωμένο σπίτι δίπλα στο δάσος και κάτι να πλανάται στην ατμόσφαιρα, μας εισάγει σε μια ενδιαφέρουσα οπτική στο θέμα των μαγισσών. Το μεγαλύτερο μέρος της εξιστόρησης αφορά τη Sailor και την οικογένειά της, με τα εφιαλτικά γεγονότα του παρελθόντος να παρεμβαίνουν σε γρήγορους ρυθμούς. Η δουλειά του με τους χαρακτήρες, πολύ καλά προσεγμένη από την αρχή, μας αποκαλύπτει κίνητρα και διαθέσεις.

Το μεγάλο ατού του Wytches είναι το πολύ εκφραστικό σχέδιο του Jock. Οι φιγούρες του Jock μεταδίδουν την αγάπη, το ενδιαφέρον και την αγωνία που νιώθουν. Με έντονες και σίγουρες γραμμές, καθώς και σκιές, στήνει μια εξαιρετική ατμόσφαιρα μυστηρίου. Υπάρχει κάτι το ενοχλητικό στις άσχημες στιγμές της ιστορίας, μια σκληρότητα που είναι τρομακτική, μια αγωνία που μπορεί να εκτονωθεί μόνο με μια κραυγή, μια ασχήμια που ενισχύεται από την καλή δουλειά στα χρώματα του κόμικς. Κάτι που πλανάται, κάτι αρχαίο, που απλά περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία να εκδηλωθεί.

Ο Snyder ισορροπεί ανάμεσα στο μυστήριο και τον τρόμο. Τοποθετώντας μια αόρατη απειλή κοντά σε κάτι τόσο φυσιολογικό όσο η οικογένεια Rooks, προκαλεί αμείωτη ένταση και αγωνία για την εξέλιξη. Με ένα απίστευτα καλό σχέδιο από τον Jock και πολύ καλή δουλειά στα χρώματα από τον Matt Hollingsworth, καταφέρνει να μας δώσει μια από τις καλύτερες σειρές του 2016.

Βαθμολογία: 9.2

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ