Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

CRY HAVOC #1

01.03.2016
email
CRY HAVOC #1
Εκδοτικός Οίκος
IMAGE COMICS
Συγγραφέας
Simon Spurrier
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Ryan Kelly

Ο συγγραφέας Simon Spurrier (X-Men Legacy) και ο μοναδικός σχεδιαστής Ryan Kelly μας δίνουν μια νέα σειρά γεμάτη κτήνη, δύναμη πυρός και ζωές σε γκρίζες ζώνες, σε μια ιστορία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια μίξη στρατιωτικής δράσης και σκοτεινών ιστοριών της παράδοσης όπως «Ο Λαβύρινθος του Πάνα». Αν προσθέσουμε σε αυτό τη χρήση διαφορετικών καλλιτεχνών για το χρώμα της ιστορίας καθώς και ένα τρομερό εξώφυλλο από τον βραβευμένο με Eisner Cameron Stewart, καταλαβαίνουμε γιατί αυτή η νέα σειρά έκλεψε το ενδιαφέρον κριτικών και κοινού από το πρώτο τεύχος.

Η πλοκή ακολουθεί τη Λου, μια μουσικό που μεταμορφώνεται σε λυκάνθρωπο, έπειτα από ένα δάγκωμα από λύκο. Σύντομα αυτή η κατάσταση θα αλλάξει τη ζωή της και θα την οδηγήσει στο να γίνει μισθοφόρος, κάνοντας χρήση των ιδιαίτερων ικανοτήτων του λύκου μέσα της. Η ιστορία της Λου είναι γεμάτη ενέργεια και καλά δομημένη, βάζοντας τον αναγνώστη σε έναν κόσμο γεμάτο βία, μουσική και αρκετό μυστήριο για το πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση.

Ο συγγραφέας παρουσιάζει τη ζωή της Λου σε τρία στάδια, στην παλιά ζωή της στο Λονδίνο, στο πρόσφατο παρελθόν της στο Αφγανιστάν και στο επικίνδυνο παρόν της. Στο Λονδίνο τη γνωρίζουμε ως πρόσωπο, στο Αφγανιστάν μπορούμε να δούμε μια ευρύτερη σύγκρουση, ενώ το παρόν της παρουσιάζει ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί: την αιχμαλωσία της. Και τα τρία μέρη είναι καλογραμμένα και κρατούν το ενδιαφέρον.

Οι χαρακτήρες που έχει στήσει ο Spurrier αποτελούν ένα ιδανικό καστ. Η Λου και η κοπέλα της, που παρουσιάζονται σαν καθημερινοί άνθρωποι, σε μια όχι και τόσο απλή σχέση, με μια ρεαλιστική αφήγηση με πολλά στρώματα. Επίσης οι συμπολεμιστές της Λου, που είναι ψυχροί αλλά με ενοχές, γνωρίζουν τι κάνουν και γιατί το κάνουν αλλά δεν μπορούν να μην αναγνωρίσουν και τις συνέπειες που αυτός ο πόλεμος έχει στη συνείδησή τους.

Ο Simon Spurrier έχει καταφέρει να στήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή, με μια δυνατή πρωταγωνίστρια, που όμως δεν μπορεί να κρύψει το πόσο ευάλωτη είναι απέναντι στη ζωή. Πολύ έξυπνα ο συγγραφέας έχει αφήσει χώρο και χρόνο στους χαρακτήρες τους για να ωριμάσουν ή να πάρουν άλλες κατευθύνσεις αν αυτό χρειαστεί. Οι διάλογοι επίσης έχουν ένταση, ειρωνεία και τον ιδιαίτερο τόνο των χαρακτήρων, ανάλογα με το επάγγελμά τους.

Το σχέδιο του Ryan Kelly είναι απλά μοναδικό. Μια οπτική απόλαυση και αναγνωρίσιμο. Οι σκηνές του είναι σχεδόν απτές, ζωντανές και γεμάτες δράμα, τα κτήνη του ρεαλιστικά και το χαρακτηριστικό του στιλ τονίζει τα πάντα. Το πρώτο τεύχος είναι γεμάτο με το σωστό κοντράστ σε όλα. Έχουμε ρομαντικές στιγμές, αρκετή δράση και πολλές φορές ωμή βία.

Η χρήση διαφορετικών καλλιτεχνών στο χρώμα ήταν μια εμπνευσμένη ιδέα, που χαρίζει σε αυτό το τεύχος την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που έχει. Κάθε σελίδα έχει τη δική της παλέτα και η διαφορά ανάμεσα στις χρονικές περιόδους κάνει πιο εύκολη την ανάγνωση. Η στρατιωτική θητεία της Λου στο Αφγανιστάν είναι γεμάτη σκόνη και σύγχυση, με μια παλέτα με ώχρες και καφέ και αρκετό φως στο πίσω μέρος. Στο Λονδίνο, το παρελθόν της Λου, κυριαρχούν τα μπλε ηλεκτρίκ του Filardi, που στήνουν μια φανταστική σκηνή. Τα διαφορετικά χρώματα αντικατοπτρίζουν τέλεια τη διάθεση και τα αισθήματα της Λου. Οι σωστές δόσεις φωτός/σκοταδιού διατηρούν την ενέργεια της ιστορίας χωρίς να κουράζουν.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ