Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

SCARLET WITCH #1

17.02.2016
email
SCARLET WITCH #1
Εκδοτικός Οίκος
MARVEL COMICS
Συγγραφέας
James Robinson
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Vanesa Del Ray

Το φάσμα της μαγείας διαταράσσεται! Και η Scarlet Witch είναι η μόνη που μπορεί να το φτιάξει. Τι καλύτερο για μια πολυ-αναμενόμενη σειρά από τη Marvel. Προσωπικά πάντοτε μου άρεσε ο χαρακτήρας της Scarlet Witch, οι δυνατότητες που έχει είχαν δυστυχώς επισκιαστεί από τη συμμετοχή της μόνο στους Avengers και σε κάποιες άλλες ιστορίες. Ο βραβευμένος με Eisner James Robinson επιχειρεί παρόλα αυτά εδώ να αλλάξει αυτή την εικόνα και να δώσει άλλη πνοή στον χαρακτήρα της.

Η σειρά ακολουθεί τη Scarlet Witch σε ένα επικίνδυνο ταξίδι από τα σοκάκια του Μανχάταν στα ήρεμα ελληνικά νησιά και στους θορυβώδης δρόμους του Χονγκ Κονγκ, όπου λύνει εγκλήματα που αφορούν τη χρήση μαγείας. Ενώ όμως σιγά σιγά η Wanda τοποθετεί τα κομμάτια του παζλ πάλι μαζί, το ερώτημα παραμένει: ποιος διατάραξε το φάσμα και με τι σκοπό;

Το θετικό είναι ότι η Marvel δίνει επιτέλους στη Scarlet Witch την ευκαιρία που της αξίζει σε μια σόλο σειρά. Παρόλα αυτά πολλοί σχολίασαν τον κακό χρονισμό αυτού του εγχειρήματος, καθώς βγαίνει την ίδια εποχή με τον Dr.Strange. Και φυσικά αν και ο συγγραφέας προσπαθεί να στήσει ένα νέο σκηνικό, προς το παρόν η πλοκή είναι αρκετά κοινότυπη και δεν επιτρέπει να φανεί κάτι το ξεχωριστό. Η Wanda συναντά παλιούς σύμμαχους στην προσπάθειά της να βρει απαντήσεις και παλιούς φίλους, από τους οποίους θα πρέπει σύντομα να ξεκαθαρίσει ποιοι λένε αλήθεια και ποιοι κρύβουν μυστικά.

Το ενδιαφέρον σε αυτή τη σειρά έγκειται στο σχέδιο, καθώς κάθε τεύχος θα δημιουργείται και από διαφορετικό καλλιτέχνη. Στο πρώτο τεύχος η Vanessa Del Rey και ο Jordie Bellaire στα χρώματα αναλαμβάνουν τα ηνία. Το σχέδιο της Del Rey δημιουργεί σίγουρα ατμόσφαιρα και δείχνει την έξοδο της Wanda από την απομόνωση στον κόσμο. Τα χρώματα είναι γεμάτα ζωή, ένταση και τα highlights δίνουν έναν παλλόμενο ρυθμό σε όλο το σχέδιο.

Ως πρώτο τεύχος δεν δίνει όσα ίσως θα περιμέναμε για την αρχή αυτής της σειράς. Παρόλα αυτά το Scarlet Witch παραμένει ένα από τα κόμικ που θα διαβάσουμε μια και ο χαρακτήρας της Wanda αξίζει πολλές ευκαιρίες και ο James Robinson σίγουρα έχει αποδείξει ότι ξέρει να δίνει στο κοινό πολύ καλές ιστορίες.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ