Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

HUCK #1

02.02.2016
email
HUCK #1
Εκδοτικός Οίκος
IMAGE COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Rafael Albuquerque

Μια νέα σειρά που αφορά γενικότερα άτομα με υπερ-δυνάμεις αποφάσισε να δημιουργήσει ο Mark Millar, μακριά από τον συνηθισμένο «σκοτεινό εαυτό του» και διατηρώντας μια ατμόσφαιρα νοσταλγική που θυμίζει αρκετά Σούπερμαν. Αν προσθέσουμε σε αυτό το σχεδόν ονειρικό και γεμάτο αθωότητα σχέδιο του Rafael Albuquerque, έχουμε στα χέρια μας μια διαφορετική ιστορία που όμως κλέβει τις καρδιές μας.

Η ιστορία ακολουθεί τον Huck, έναν νεαρό με υπερ-δυνάμεις, ειλικρινή και με ζεστή καρδιά, που ζει κυριολεκτικά για να βοηθάει τους άλλους. Σκοπός της ζωής του είναι να βοηθάει κάθε μέρα και από κάποιον. Όταν στην πόλη φτάνει μια νεαρή δημοσιογράφος, η οποία γίνεται μάρτυρας των υπερ-δυνάμεων του Huck, εκεί όλα θα αρχίσουν να περιπλέκονται.

Την ιστορία του Huck βέβαια ο Millar την παρουσιάζει κυρίως μέσω τρίτων και μέσω των ιστοριών που αυτοί διηγούνται στη δημοσιογράφο, δίνοντάς μας και μια μικρή ιδέα του τι σημαίνει για την πόλη αυτή ο Huck. Και φυσικά κάθε κάτοικος της πόλης έχει κάνει ένα άτυπο συμβόλαιο να μην αποκαλύψει τίποτα, κάτι εξαιρετικά δύσκολο σε μια εποχή με κινητά και κάμερες παντού.

Οι αργοί ρυθμοί στην ιστορία ταιριάζουν απόλυτα με τον χαρακτήρα της πόλης, ο πρωταγωνιστής μοιάζει αφοσιωμένος στον σκοπό του και ο Millar δεν αποκαλύπτει από την αρχή πιο πολλά.

Ο Rafael Albuquerque με το υπέροχο σχέδιό του εξυψώνει την ιστορία, πετυχαίνοντας να αποδώσει την αθωότητα του χαρακτήρα, ενώ παράλληλα η έξοχη χρήση της γλώσσας του σώματος σε πολλές σκηνές δίνει μια αίσθηση κίνησης και πειστικότατης έκφρασης. Με πλατιές σελίδες και άπλετο χώρο, μπορούμε να νιώσουμε τη δύναμη και τη χάρη του Huck, καθώς και την ελευθερία κινήσεων σε μια μικρή πόλη. Υπάρχει κάτι το σχεδόν λυρικό σε ορισμένες σκηνές.

Η καλή εξιστόρηση και το υπέροχο σχέδιο κάνουν αυτή τη νέα σειρά μια πολύ καλή ανάγνωση. Περιμένουμε ακόμα περισσότερα για το μέλλον.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ