Έχουμε διαβάσει 2956 βιβλία

THE GRAVEYARD BOOK #1

18.11.2015
email
THE GRAVEYARD BOOK #1
Εκδοτικός Οίκος
HARPER COLLINS PUBLISHERS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Kevin Nowlan, P.Graig Russel, Tony Harris, Scott Hampton, Galen Showman, Jill Thompson, Stephen B.Scott

Ο πολυαγαπημένος μετρ παιδικών ιστοριών, Neil Gaiman, επέστρεψε με ένα καινούργιο βιβλίο που υπόσχεται να μαγέψει και πάλι το κοινό του. Συναρπαστικό, τρομακτικό και γεμάτο με περιπέτειες που κόβουν την ανάσα, το “Graveyard Book” επάξια κέρδισε το βραβείο Newberry για τη μεγάλη του προσφορά στην παιδική λογοτεχνία.

Κάπου στην Αγγλία, ένας μυστηριώδης χαρακτήρας γνωστός μόνο ως “the man Jack” δολοφονεί τρία μέλη μιας οικογένειας. Όταν όμως κατευθύνεται προς την κούνια του τέταρτου μέλους της οικογένειας, ανακαλύπτει ότι το μωρό λείπει. Πράγματι, ο παιχνιδιάρης μικρός έχει μπουσουλήσει μέχρι το κοντινό νεκροταφείο μέσα στη νύχτα. Και τότε συμβαίνει κάτι πραγματικά παράξενο. Τον μικρό ανακαλύπτουν τα φαντάσματα του νεκροταφείου, τα οποία αποφασίζουν να τον προστατέψουν και να τον μεγαλώσουν σαν δικό τους. Το αγόρι υιοθετούν δυο Βικτωριανά φαντάσματα, ο κύριος και η κυρία Owens, και ο Silas (ο οποίος τυγχάνει να είναι βρικόλακας) ορίζεται ως φύλακάς του.

Ο Nobody Owens (και τον ονομάζουν έτσι γιατί δεν θέλει να είναι κανένας άλλος εκτός από τον εαυτό του), χαϊδευτικά “Bob”, μεγαλώνει μέσα στο νεκροταφείο, με την εκπαίδευση του να αναλαμβάνουν τα φαντάσματα, τα οποία φιλοξενούν στις τάξεις τους δασκάλους, ποιητές, χτίστες, ιστορικά πρόσωπα και εξώκοσμα πλάσματα. Μαθαίνει κόλπα από τα φαντάσματα όπως το ξεθώριασμα, που του δίνει τη δυνατότητα να κρύβεται από τα μάτια των ζωντανών. Αν και δεν του επιτρέπεται να φύγει από το νεκροταφείο για τη δική του ασφάλεια, τα φαντάσματα του δίνουν από την αρχή την ελευθερία να κινείται όπου θέλει στο νεκροταφείο. Φτάνει όμως κάτι τέτοιο για να αντιμετωπίσει μελλοντικά τη ζωή;

Η αφήγηση του Gaiman είναι μαγευτική, με την ιστορία να εξελίσσεται σε επεισόδια και κάθε κεφάλαιο να αποτελεί μια αυτοτελή ιστορία για τη ζωή του πρωταγωνιστή. Η φαντασία του συγγραφέα και το χιούμορ του διανθίζουν την ιστορία, κάνοντας πιο πλούσια κάθε σελίδα Το καστ που τον περιτριγυρίζει αποτελείται από μια ποικιλία χαρακτήρων, οι οποίοι θα διδάξουν στον νεαρό Bob ό,τι χρειάζεται να μάθει.. Και εδώ έγκειται η πραγματική μαεστρία του Gaiman, ακόμα και οι κακοί του, που είναι τόσο μοχθηροί, έχουν κάτι να διδάξουν.

Δεν φοβάται να αγγίξει πιο σκοτεινά θέματα όπως ο θάνατος, ο κίνδυνος ή τα άσχημα περιστατικά της ζωής. Προσπαθεί να περάσει όμως εύστοχα το μήνυμα ότι αφού αναγνωρίσουμε τα δυσάρεστα γεγονότα στη ζωή μας, μπορούμε να προχωρήσουμε. Ο ίδιος ο Bob είναι ένα παιδί που κάνει λάθη, έχει κακούς τρόπους κάποιες φορές, αλλά επίσης μαθαίνει και κάνει πολλές καλές πράξεις που στο μέλλον μπορεί να γίνουν και σπουδαίες.

Ο Neil Gaiman έχει υφάνει μια αξέχαστη ιστορία που μαγεύει, βαδίζοντας στα χνάρια των μεγαλύτερων μυθοπλαστών της σύγχρονης εποχής. Αξίζει να βρίσκεται σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ