Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

TOKYO GHOST #1

20.10.2015
email
TOKYO GHOST #1
Εκδοτικός Οίκος
IMAGE COMICS
Συγγραφέας
Rick Remender
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Sean Murphy

Λος Άντζελες 2089. Σε ένα δυστοπικό μέλλον ο κόσμος κυριαρχείται από την εμμονή με την τεχνολογία. Μια εμμονή που στη συγκεκριμένη ιστορία γίνεται μανία, καθώς οι περισσότεροι χαρακτήρες στο Tokyo Ghost είναι στην ουσία συνδεδεμένοι με την τεχνολογία, με όποιον τρόπο μπορεί να φανταστεί ο αναγνώστης. Οι συνεχείς διεγέρσεις από τα απανωτά updates και οι αλλαγές στο status μέσα στον ψηφιακό κόσμο τους, έχουν κάνει τους ανθρώπους αδύναμους χρήστες του ηλεκτρονικού τζόγου, του πορνό, κάθε λογής αυτο-βελτιώσεων, ηλεκτρονικών γκάτζετ και βεβαίως ανηθικότητας.

Σε έναν τέτοιο κόσμο, που συνεχώς χάνει τις ευαισθησίες του και τα κοινωνικά του αντανακλαστικά, περιπολούν οι αστυνόμοι Debbie Decay και Led Dent. Προσπαθώντας να πετύχουν μια γερή τελευταία μπάζα, τρέχουν στους δρόμους του Λος Άντζελες σε αναζήτηση ενός ψηφιακού εγκληματία, ο οποίος έχει το χέρι του βαθιά στο Διαδίκτυο και στις ζωές των κατοίκων.

Το τρομερό συγγραφικό δαιμόνιο του Remender παρατηρεί την κοινωνία με ανελέητη ματιά, καθώς έχει χαθεί πίσω από οθόνες, like, χωρίς ήθη, μόνο με κενό. Η Debbie, το μόνο άτομο που δεν έχει χαθεί μέσα στην ηλεκτρονική εποχή, παραμένει στο πλευρό του Dent εξαιτίας της αγάπης τους, καθώς αυτός βυθίζεται ολοένα και πιο πολύ σε ένα κύμα διαφημίσεων, άρθρων, ανακοινώσεων στην οθόνη του. Η σχέση τους μόνο εύκολη και απλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, παρόλα αυτά ο συγγραφέας δεν δίνει πολλά στοιχεία από την αρχή αλλά αντίθετα την αντιπαραθέτει απέναντι σε έναν κόσμο που κινείται σε φρενήρεις ρυθμούς αυτοκαταστροφής.

Το σχέδιο του Murphy δεν χρειάζεται πολλά λόγια, καθώς απεικονίζει με λεπτομέρειες τους γρήγορους ρυθμούς που κινούν τα πάντα. Η πόλη εμφανίζεται μέσα από σοκάκια, σκηνές μάχης με ένταση και χάος, καθώς και ένα εντελώς δικό της στιλ. Έντονα χρώματα συμπληρώνουν πειστικά τους τρελούς ρυθμούς της πόλης και του ψηφιακού κόσμου.

Το πρώτο τεύχος θέτει γερές βάσεις, με δυνατή αφήγηση, απίθανο σχέδιο και ένα μέλλον που δεν φαντάζει και τόσο μακρινό. Μην το χάσετε!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ