Έχουμε διαβάσει 2962 βιβλία

ODDLY NORMAL #1

09.06.2015
email
ODDLY NORMAL #1
Εκδοτικός Οίκος
IMAGE COMICS
Συγγραφέας
Otis Frampton
Κατηγορία
ISBN

«Πρόσεχε τι εύχεσαι.»

Το "Oddly Normal" #1 είναι μια απόλαυση στον κόσμο των κόμικς. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και έχει κάτι από τις παλιές ιστορίες για μαγικούς κόσμους και μπλεξίματα νεαρών ατόμων σε αυτούς.

Η Oddly Normal είναι φαινομενικά ένα φυσιολογικό κορίτσι της ηλικίας της. Μόνο που δεν νιώθει έτσι. Έχει πράσινα μαλλιά και όλοι στο σχολείο τη θεωρούν παράξενη, με αποτέλεσμα να μην έχει φίλους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μένει στο πιο παράξενο σπίτι της γειτονιάς, το οποίο μοιάζει να είναι στοιχειωμένο. Και μάλιστα τα πράγματα γίνονται χειρότερα την ημέρα των γενεθλίων της.

Όχι μόνο βρέχει, αλλά στο σπίτι την περιμένει ένα πάρτι γενεθλίων (το οποίο σχεδιάζουν κάθε χρόνο οι γονείς της) στο οποίο θα είναι η μόνη παρούσα. Και φυσικά, όπως τα περισσότερα δεκάχρονα παιδιά, η άποψη της Oddly για τους γονείς της, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αφού θεωρεί τη μάγισσα μητέρα της και τον θνητό πατέρα της απλά παράξενους. Όταν θα της ζητήσουν να κάνει μια ευχή πριν φυσήξει τα κεράκια της τούρτας της, η Oddly εύχεται κάτι αναπάντεχο: να εξαφανιστούν οι γονείς της! Μόνο που κάποιες ευχές πραγματοποιούνται…

Ο Frampton έχει δημιουργήσει ένα καταπληκτικό σκηνικό για την αρχή ενός περίεργου ταξιδιού. Ενός ταξιδιού που χρειάζεται να κάνει η Oddly για να βρει πού έχουν πάει οι γονείς της. Και εδώ φαίνεται ο ιδιαίτερος χαρακτήρας που έχει σκιαγραφήσει, μια νεαρή με τον προβληματικό της κόσμο και την προσπάθειά της να ανακαλύψει τι έχει πραγματικά σημασία. Και το κάνει με τέτοιο υπέροχο τρόπο, που είναι δύσκολο να μην την αγαπήσεις.

Το σχέδιο είναι γεμάτο λεπτομέρειες και θυμίζει έντονα καρτούν. Τα χρώματα ταιριάζουν απόλυτα στο στιλ της ιστορίας και βοηθούν να δημιουργηθεί μια δυνατή οπτική εξιστόρηση. Οι χαρακτήρες είναι πολύ εκφραστικοί και υπάρχει πολύ συναίσθημα στην ιστορία που εκφράζεται τις κατάλληλες στιγμές. Η έξυπνη χρήση πολλών πάνελ και η σχεδόν κινηματογραφική αίσθηση των σκηνών βοηθά στην εξέλιξη της πλοκής και αποκαλύπτει στοιχεία του χαρακτήρα της Oddly.

Το Oddly Normal έχει κάτι οικείο από παλιές ιστορίες αλλά γρήγορα ξεχωρίζει με το σενάριο και το οπτικό του στιλ. Σίγουρα αξίζει να το διαβάσετε, ειδικά αν ήσασταν φαν της «Οικογένειας Άνταμς» ή του «Μάγου του Οζ».

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ