Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

FRANKENSTEIN UNDERGROUND #1

19.05.2015
email
FRANKENSTEIN UNDERGROUND #1
Εκδοτικός Οίκος
DARK HORSE COMICS
Συγγραφέας
Mike Mignola
Κατηγορία
ISBN
Το Frankenstein Underground #1 είναι μια σκοτεινή ιστορία που καθηλώνει, εξιστορούμενη από έναν μετρ του είδους, τον Mike Mignola. Μαζί με τον σχεδιαστή Ben Stenbeck δημιούργησαν μια από τις πιο αναμενόμενες σειρές της χρονιάς που μοιάζει να έχει όλα τα εχέγγυα για ένα δυνατό μέλλον.

Μεξικό, 1956. Το τέρας του Frankenstein, κυνηγημένο και πληγωμένο, περιφέρεται στα ερείπια ενός αρχαίου και ξεχασμένου ναού. Κατευθυνόμενο στις κατακόμβες, συναντά μία γριά γυναίκα που θεραπεύει τις πληγές του, ενώ παράλληλα μπορεί να δει πώς προκλήθηκαν. Η καλοσύνη που του δείχνει, καθώς και η εμφανής έλλειψη φόβου απέναντί του σύντομα θα βοηθήσει να αναπτυχθεί μια φιλία ανάμεσά τους.

Παρ’ όλα αυτά, αυτό που δεν ξέρουν και οι δύο είναι ότι στα παρασκήνια μοχθηρές δυνάμεις κινούνται ήδη εναντίον τους. Ο σαδιστής μαρκήσιος Fabre αποκτά ένα νοσηρό ενδιαφέρον για το πλάσμα και στέλνει δαίμονες για να παγιδεύσουν το τέρας και να του το φέρουν. Τα πλάσματα θα προσπαθήσουν να εξαπατήσουν το τέρας για να το πάνε στον μαρκήσιο, αλλά αυτό θα αποδειχτεί πιο δύσκολο από ό,τι περίμεναν. Η μάχη αρχίζει, οι σκιές εξαπλώνονται αγγίζοντας τους πάντες και η επιβίωση αποκτά ένα νέο νόημα.

Ο μετρ της ατμόσφαιρας τρόμου στρέφει τη ματιά του στο πιο παρεξηγημένο τέρας απ’ όλα και αφηγείται την ιστορία ενός βαθιά ανθρώπινου χαρακτήρα, ενός πλάσματος που προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια, να επιβιώσει μακριά από την κακομεταχείριση του ανθρώπινου είδους και των συγκρούσεων που κάτι τέτοιο επιφέρει. Το πάθος για ζωή, η λαχτάρα για εκδίκηση και η ανάγκη για κάποιο νόημα στη ζωή του συνθέτουν την εικόνα του, ενώ τα φλας μπακ στο παρελθόν βοηθούν τον αναγνώστη να γνωρίσει το παρελθόν του τέρατος.

Το τέρας εμφανίζεται έξυπνο, αφυπνισμένο ως προς την αναζήτηση της ταυτότητάς του και με επίγνωση του ότι δεν είναι άνθρωπος αλλά ένα δημιούργημα. Αυτή η επίγνωση του δημιουργεί ταυτόχρονα θυμό και πόνο. Οι ξεθωριασμένες αναμνήσεις του, γεμάτες πόνο, φυλάκιση και κακοποίηση, του έχουν προκαλέσει μια βαθιά επιθυμία απομάκρυνσης από το ανθρώπινο είδος, παράλληλα όμως αισθάνεται και απέραντη μοναξιά.

Το σχέδιο του Stenbeck ταιριάζει απόλυτα με την εξιστόρηση του Magnolia. Αφαιρετικό, με ζωντανά χρώματα (Dave Stewart) και έντονο κοντράστ, με σκιές να δίνουν τόνο στις αναμνήσεις του τέρατος και αρκετό χώρο στα πάνελ. Το τέρας του Stenbeck ξαναζωντανεύει πειστικά, βασανισμένο και έχοντας ένα ανθρώπινο βάρος στους ώμους του. Τα χρώματα κινούνται κυρίως σε μπλε και μαύρους τόνους με σκοτεινούς εσωτερικούς χώρους αλλά όλοι οι χαρακτήρες δεν χάνονται στο φόντο.

Το Frankenstein Underground φαίνεται να έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να γίνει μια πολύ καλή σειρά. Με έναν δημιουργό ήδη θρύλο στον χώρο και έναν τρομερό καλλιτέχνη στο σχέδιο περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο τεύχος!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ