Έχουμε διαβάσει 3001 βιβλία

COPPERHEAD #1

31.03.2015
email
COPPERHEAD #1
Εκδοτικός Οίκος
IMAGE COMICS
Συγγραφέας
Jay Faerber
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Scott Godlewski

Το γουέστερν συναντάει την επιστημονική φαντασία στην καλύτερη εκδοχή της σε αυτό το δυνατό πρώτο τεύχος του “Copperhead”. Ο Jay Faerber και ο Scott Godlewski έχουν στήσει ένα ενδιαφέρον και έντονο σενάριο, πειστικούς χαρακτήρες που έχουν τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα και φυσικά σχέδιο που μας δίνει το κατάλληλο περιβάλλον γι’ αυτή την ιστορία. Μια πολύ καλή αρχή για το κόμικ αυτό.

Ένα μυστηριώδες περιστατικό θα φέρει τη σερίφη Clara Bronson και τον γιο της, τον Zeke, στο Copperhead, μια πόλη που βασίζει την οικονομία της στα ορυχεία της. Πνευματώδης, και πεισματάρα, θα συγκρουστεί με τον βοηθό της, τον Budroxifinicus, την πρώτη ημέρα και σχεδόν με όποιον γνωρίσει στην πόλη, αλλά σύντομα θα αποδείξει ότι είναι όντως αφοσιωμένη και έχει τα κότσια που χρειάζεται αυτή η υπόθεση.

Ο Budroxifinicus ή Boo δημιουργεί καλό κοντράστ στον χαρακτήρα της Clara, καθώς είναι μια αξιόπιστη παρουσία, με κυνικό χιούμορ και δεν χάνει την ευκαιρία φυσικά να κάνει σχόλια σε καθετί που συμβαίνει. Αυτό δεν τον σταματά από το να εκτελεί το καθήκον του καλά δημιουργώντας και μια καλή δυναμική ανάμεσα στο ζευγάρι των συνεργατών. Καθώς η πλοκή εξελίσσεται και εμφανίζονται και οι ντόπιοι, η σχέση ανάμεσά τους κρατάει στην ιστορία και δίνει στον αναγνώστη την αίσθηση τού πώς χωράνε σε αυτή την πόλη οι δυο τους.

Στα παρασκήνια όμως δουλεύουν σκοτεινά συμφέροντα, που σύντομα θα καταστήσουν σαφές ότι διακυβεύονται πολλά σε αυτή την υπόθεση. Κάποια στοιχεία από το παρελθόν της σερίφη έρχονται στην επιφάνεια, καθώς και της γενικότερης κατάστασης που επικρατούσε. Ανάμεσα σε άλυτα ερωτήματα, απατηλές συναντήσεις και στην προσπάθεια της σερίφη να είναι καλή μητέρα, όλα παίζονται.

Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στο σχέδιο, με πολλή λεπτομέρεια σε κάθε πάνελ και πολύ καλή έκφραση συναισθημάτων στους χαρακτήρες. Η αίσθηση μοναξιάς που χαρακτηρίζει το τοπίο μάς φέρνει πιο κοντά στους χαρακτήρες και η εξαιρετική δουλειά στα χρώματα από τον Riley κάνει τον αναγνώστη να νιώθει πως έχει ανακαλύψει έναν νέο κόσμο, δεν διαβάζει απλά ένα κόμικ.

Οι διασταυρώσεις διαφορετικών ειδών είναι πάντοτε ένα ρίσκο. Παρ’ όλ’ αυτά, η μίξη γουέστερν και επιστημονικής φαντασίας λειτουργεί καλά για το “Copperhead” και δίνει στην Image μια νέα επιτυχία. Είναι απολαυστικό, ενδιαφέρον και έχει όλα τα κατάλληλα στοιχεία.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ