Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

BARAKAMON Vol. 1

10.02.2015
email
BARAKAMON Vol. 1
Εκδοτικός Οίκος
YEN PRESS
Συγγραφέας
Yoshino Satsuki
Κατηγορία
ISBN
Το Barakamon είναι εδώ με το τρελό κέφι του για να μας παρασύρει σε μια ασυνήθιστη αλλά ιδιαίτερα διασκεδαστική ιστορία. Η βαθιά γιαπωνέζικη κουλτούρα της καλλιγραφίας συναντάει τη φύση και εμπνέει αυτό εδώ το manga.

Η ιστορία ακολουθεί τον Handa Seishu, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι επαγγελματίας καλλιγράφος. Όταν ένας διάσημος καλλιγράφος κριτικάρει τη δουλειά του ως βαρετή, ο Handa θυμώνει και τον χτυπάει. Ο πατέρας του γι’ αυτή του την πράξη τον στέλνει στο νησί Goto, κοντά στο Kyushu. Εντελώς ασυνήθιστος στη ζωή στην ύπαιθρο αφού έχει ζήσει όλη του τη ζωή στην πόλη, ο Handa θα πρέπει να συνηθίσει τους παράξενους γείτονές του, ξαφνικούς επισκέπτες που δεν χρησιμοποιούν ποτέ την μπροστινή πόρτα, ενοχλητικά παιδιά που χρησιμοποιούν το σπίτι του ως παιχνιδότοπο κ.λπ. Μπορεί ένας κλασικός τύπος της πόλης να αντέξει αυτή την τρέλα;

Ο πρωταγωνιστής θα πρέπει να μάθει πολλά. Από το να χρησιμοποιεί τους δημόσιους δρόμους με τρακτέρ, μέχρι την κατάληψη του σπιτιού του από παιδιά που το χρησιμοποιούν σαν κρυψώνα τους και φυσικά πολλά άλλα. Εδώ μπαίνει το στοιχείο της κωμωδίας που χαρακτηρίζει την ιστορία, σχετικά με έναν άπειρο εξωτερικά αλλά μαλακό εσωτερικά δάσκαλο και τους νέους γείτονές του.

Ο Handa, κλασικός τύπος της πόλης, έρχεται σε επαφή με τη φύση, όπου οι ρυθμοί είναι πιο αργοί, οι άνθρωποι πιο απλοί και τα μαθήματα ζωής τριγύρω σε κάθε βήμα. Το ταμπεραμέντο του Handa θα δοκιμαστεί, καθώς, αν και έχει ταλέντο, εξαιτίας της δίχως φαντασία δουλειάς του έχει γίνει παρίας στο Τόκιο. Περιτριγυρισμένος από παράξενους, εκκεντρικούς, απλοϊκούς ανθρώπους, θα πρέπει να ανακαλύψει το πάθος του και τι τον οδηγεί.

Όπως η ιστορία έτσι και το σχέδιο συνοδεύει το κάθε βήμα προς τη νέα ζωή του πρωταγωνιστή. Είναι χαρακτηριστικό και με αρκετές λεπτομέρειες έτσι ώστε να ξεχωρίζουν όλοι οι χαρακτήρες. Τα τοπία είναι πολύ πειστικά και βοηθούν στην αφήγηση της ιστορίας. Χρησιμοποιούνται επίσης και αρκετά αρχιτεκτονικά στοιχεία για να δώσουν έμφαση στο πόσο παλιό είναι το χωριό. Οι διάλογοι είναι επίσης αρκετά σημαντικοί και αστείοι βοηθώντας έτσι την έκβαση της ιστορίας.

Το Barakamon είναι ένα manga γεμάτο ενέργεια και μια καλή ιστορία, αρκετά για να τραβήξουν τον αναγνώστη. Είναι διασκεδαστικό και με ένα πολύ όμορφο νόημα πίσω από τις λέξεις. Μην το χάσετε!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ