Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

NIMONA

13.01.2015
email
NIMONA
Εκδοτικός Οίκος
GINGERHAZE
Συγγραφέας
Noelle Stevenson
Κατηγορία
ISBN
Η επέλαση των webcomics έχει αρχίσει εδώ και χρόνια και μας έχει φέρει μερικές από τις καλύτερες δουλειές που έχουμε δει στον χώρο των κόμικς. Το NIMONA το αγάπησα με την πρώτη ανάγνωση για το φρέσκο χιούμορ του, την ευφυΐα του και το απαράμιλλο στυλ του. Με μια απλότητα που σε κερδίζει η δημιουργός μάς παρουσιάζει μιαν ιστορία που σε απορροφάει κατευθείαν και δεν μπορείς να σταματήσεις να το διαβάζεις.

Ο Λόρδος Ballister Blackheart έχει κάτι που θέλει να αποδείξει. Θέλει να αποδείξει ότι οι ήρωες δεν είναι και τόσο καλοί όσο φαίνονται. Έχει ένα καλό εισόδημα ως κακοποιός αλλά δεν φαίνεται να μπορεί να καταφέρει πολλά, μέχρι που προσλαμβάνει μία βοηθό, την υπέροχη Nimona, που μπορεί και αλλάζει μορφές και έχει τις δικές της ιδέες για το πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Δυστυχώς οι περισσότερες ιδέες της περιλαμβάνουν το πώς να ανατινάζει πράγματα. Τώρα ο Ballister πρέπει να διδάξει στη νεαρή προστατευόμενή του μερικά όρια και να προσπαθήσει να την αποτρέψει από το να καταστρέψει κάτι καινούργιο. Παράλληλα θα πρέπει να ξεσκεπάσει τα σκοτεινά σχέδια εκείνων που υποστηρίζουν ότι είναι οι προστάτες του Βασιλείου, περιλαμβανομένου και του πρώην καλύτερου φίλου του που έγινε εχθρός του, του Ambrosius Goldenloin.

Η Noelle Stevenson έχει δημιουργήσει δυο αξιολάτρευτους χαρακτήρες. Από τη μια ο ευφυής και μετρημένος Ballister που έχει το όνομα του κακού αλλά τελικά αποδεικνύεται το αντίθετο και από την άλλη η νεαρή και τρελαμένη Nimona, που παρότι είναι μεγάλος μπελά,ς έχει πολύ καλές ιδέες για σχέδια καταστροφής, είναι ειλικρινής και φέρνει χρώμα στη μονότονη ζωή του Ballister. Περαιτέρω αποτελεί τον καταλύτη για να έρθει στο προσκήνιο η αλήθεια για το Βασίλειο και για να τεθούν σε εφαρμογή σχέδια και καταστάσεις που κρύβονταν μέχρι τώρα.

Η σχέση ανάμεσα στους δύο χαρακτήρες είναι αυτή που κερδίζει τον αναγνώστη. Εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες βρίσκουν τον τρόπο να συνυπάρξουν, δημιουργώντας αναπάντεχες καταστάσεις. Στο παρασκήνιο σκοτεινές δυνάμεις εξουσίας θα προσπαθήσουν να τους εξοντώσουν για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Το σχέδιο της Noelle είναι γεμάτο δυνατά χρώματα, καθαρά καρτουνίστικο και παιδικό. Οι σκηνές δράσης είναι απολαυστικές και το όλο webcomic θυμίζει παραμύθι. Εντυπωσιακές σκηνές απόδρασης, εκρήξεις, ευφυείς εφευρέσεις και φυσικά αλλαγές μορφής από τη Nimona συμπληρώνουν το σκηνικό.

Το NIMONA θα εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο HarperCollins το 2015. Έχει προταθεί για το βραβείο Harvey για το Best Online Comics Work, ήταν στην λίστα με τα καλύτερα δέκα νέα και σύντομα κόμικ του 2012 και κέρδισε το βραβείο Cartoonist Studio Prize για το καλύτερο Webcomic του 2012 από το Slate Magazine και το Center for Cartoon Studies.

Το προτείνω ανεπιφύλαχτα. Από τα πιο καλά webcomics που κυκλοφορούν!!!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ