Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

WINTER’S KNIGHT – DAY ONE

28.10.2014
email
WINTER’S KNIGHT – DAY ONE
Εκδοτικός Οίκος
GREAT BEAST
Συγγραφέας
Robert M. Ball
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Robert M.Ball

Κάθε τόσο, όσοι διαβάζουν κόμικς, έχουν την τύχη να συναντήσουν ένα κόμικ που είναι περισσότερο έργο τέχνης παρά ένα απλό ανάγνωσμα. Μπορείς πάντοτε να καταλάβεις ότι έχεις βρει κάτι πραγματικά πρωτότυπο ή απλά διαφορετικό από τον τρόπο που σου «μιλάει». Ένα τέτοιο μικρό αριστούργημα έπεσε πρόσφατα στα χέρια μου και δεν είναι άλλο από το “Winter’s Knight” του ταλαντούχου Robert.M. Ball.

Η ιστορία αυτή είναι ένα «σιωπηλό» παραμύθι γεμάτο λυρισμό, μια ιστορία χωρίς λέξεις, μόνο με εικόνες, αφήνοντας έτσι τον αναγνώστη να αφηγηθεί την ιστορία όπως αυτός επιλέξει.

Δεν χρειάζονται λέξεις… ένας γέρος ιππότης, ο οποίος ξεκινάει ένα μυστηριώδες και προσωπικό ταξίδι μέσα στην παγωμένη ερημιά. Στον δρόμο του θα συναντήσει εφιαλτικές μάχες με σκοτεινά πλάσματα που κατοικούν στο δάσος και όχι μόνο.

Η ιστορία του Robert.M. Ball ακολουθεί τους ρυθμούς του χειμώνα και ξετυλίγεται σχεδόν αθόρυβα σε μια πανδαισία έντονων χρωμάτων και κομψών σχημάτων που δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα και τη γεμίζουν με τα πιο βαθιά αισθήματα. Η μυθοπλασία του είναι σιωπηλή, γιατί προσπαθεί να κάνει τον αναγνώστη να συνδράμει με τη φαντασία του την εξέλιξη της πλοκής. Τι πραγματικά βλέπει ο καθένας στην ιστορία αυτή; Τι βγάζει η ιστορία αυτή στον καθένα;

Η αντικατάσταση των λέξεων με εικόνες μάς χαρίζει μια αφήγηση πλούσια οπτικά, που σε τραβάει μέσα της και απαιτεί να ξαναδιαβάσεις και να ξαναερμηνεύσεις την ιστορία πολλές φορές. Μέσα σε όλο αυτό τον χειμώνα, μέσα σε όλη αυτή τη σιωπή, τι μπορεί να επιβιώσει στ’ αλήθεια; Τι από τον πρωταγωνιστή μπορεί να έρθει στην επιφάνεια; Πρόκειται για μια μικρή υποψία ζωής που παλεύει ακόμα, ενάντια στον θάνατο, ενάντια στον χειμώνα, για να λυτρωθεί. Αυτό που μένει είναι κάτι βαθιά ανθρώπινο, που καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει.

Το υπέροχο εγχείρημα του Robert M. Ball πείθει και αφήνει ικανοποιημένο τον αναγνώστη με την πρωτοτυπία του. “You’ve made a believer out of me, Robert M. Ball”.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ