Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

GOD HATES ASTRONAUTS #1

30.09.2014
email
GOD HATES ASTRONAUTS #1
Εκδοτικός Οίκος
IMAGE COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Ryan Browne

Μόνο μια λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει το “God Hates Astronauts”: θεότρελο. Είναι τόσο τρελό που γίνεται απίστευτο. Είναι παράξενο, ακατανόητο και τόσο τραγελαφικό που απλά πρέπει ή να το μισήσεις ή να αρχίσεις να γελάς. Ευτυχώς σε αυτή την περίπτωση επιλέγεις το δεύτερο. Το κόμικ αυτό είναι πέρα από κάθε κατανόηση ή προσπάθεια εξήγησης, με μια εντελώς δική του γραμμή λογικής, αλλά τυχαίνει να είναι και ό,τι πιο διασκεδαστικό κυκλοφόρησε μέσα στη χρονιά.

Το σενάριο αποτελείται από δύο διαφορετικές ιστορίες. Στην πρώτη, ο «Βασιλιάς Τίγρης που τρώει ένα τσίζμπεργκερ», ναι, αυτό είναι και το όνομά του και η πιο πιστή περιγραφή τού τι κάνει, καταστρώνει ένα σχέδιο εκδίκησης εναντίον της Γης ως αντίποινα για μια ομάδα αγροτών-αστροναυτών που παραβίασε τη διαστημική συνθήκη ειρήνης. Αυτή περιλάμβανε το να μην έρχονται άνθρωποι στον Αστερισμό του Κάβουρα. Αλλά παραβιάστηκε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο γιος του, ο «Ναύαρχος Τίγρης που τρώει ένα τσίζμπεργκερ».

Στη δεύτερη, αρκετοί αστροναύτες-αγρότες προσπαθούν να εκτοξευτούν στο διάστημα, όπου δεν υπάρχουν νόμοι εναντίον του γάμου του αρχηγού τους με τη Hennifer, μια κότα την οποία αγαπάει και έχει μεταφέρει μέσα στο σώμα μιας γυναίκας. Η ΝΑΣΑ στέλνει αρκετές διαστημικές αρκούδες και τους “Power Persons Five” – των οποίων ηγείται ο Star Grass, ένας υπερ-ήρωας με κεφάλι φαντάσματος-αγελάδας, για να διακόψουν κάθε παράνομη ενέργεια.

Αν και η ιστορία ακούγεται παράξενη, είναι καλογραμμένη, με δυνατή γραμμή εξιστόρησης. Η ροή της είναι πολύ καλή και γεμάτη χιούμορ, κάτι που επιτρέπει στον συγγραφέα να υποστηρίξει το εγχείρημά του πειστικά. Το χιούμορ είναι ακραίο και όχι τόσο παραδοσιακό αλλά πετυχαίνει τον σκοπό του.

Ο Browne έχει και ενδιαφέρον σχέδιο. Χρησιμοποιεί κάθε οπτικό τρικ για να υπηρετήσει το χιούμορ του, το τεύχος είναι γεμάτο ηχητικά αστεία και πλούσιο σε λεπτομέρειες. Δεν θα βρείτε πουθενά να λείπει η παραμικρή λεπτομέρεια στα πάνελ του. Άνδρες με κεφάλια κάβουρα, γελοίες εκφράσεις, τονισμένες σκηνές, εκρήξεις, όλα τα στοιχεία σε αυτό το κόμικ τονίζουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Ο Browne έχει δημιουργήσει κάτι χαρακτηριστικά δικό του. Δεν νομίζω να έχω διαβάσει κάτι παραπλήσιο όσον αφορά τα κόμικ. Άλλωστε σε ποια ιστορία βρίσκουμε χαρακτήρα με το όνομα «ο Βασιλιάς Τίγρης που τρώει τσίζμπεργκερ»; Ο Browne συνδύασε όλα αυτά τα τρελά στοιχεία και μας δίνει την πιο διασκεδαστική ιστορία της χρονιάς!!!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ