Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

DEATH OF WOLVERINE

17.09.2014
email
DEATH OF WOLVERINE
Εκδοτικός Οίκος
MARVEL COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Steve McNiven, Jay Leisten

«Ο θάνατος είναι μόνο η αρχή»

Και σε αυτή την περίπτωση, η αρχή μιας πολυαναμενόμενης ιστορίας για έναν από τους πιο αμφιλεγόμενους και αγαπητούς ήρωες της Marvel, τον Wolverine, γνωστό σε όλους και ως Logan. Αν και ο τίτλος προεξοφλεί το τέλος του γνωστού ήρωα, ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να πεθάνει χωρίς μάχη και αυτό ίσως είναι το χαρακτηριστικό που μας αρέσει περισσότερο απ’ όλα.

Η ιστορία αρχίζει δυνατά παρουσιάζοντας την τωρινή κατάσταση του Λόγκαν. Το πιο δυνατό του πλεονέκτημα έως τώρα, η ικανότητα του να θεραπεύεται από κάθε τραύμα, έχει χαθεί, αφήνοντάς τον εκτεθειμένο σε κάθε πιθανό κίνδυνο. Όχι μόνο θα πρέπει να αποφεύγει τραυματισμούς, αλλά σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τους εχθρούς του που θα προσπαθήσουν να τον εξοντώσουν τώρα που έχασε το πιο δυνατό του χαρτί. Ποιος όμως είναι αυτός που διέταξε τη δολοφονία του Λόγκαν; Για να βρει απαντήσεις θα πρέπει να ψάξει στο ίδιο του το παρελθόν.

Ο συγγραφέας Charles Soule καθιστά σαφές ότι σκοπεύει να κάνει μια αναδρομή στις ρίζες του Λόγκαν, να επισκεφτεί το παρελθόν του και να βάλει σε προοπτική τη ζωή του. Ο Λόγκαν, τραγικός ήρωας εδώ, γνωρίζει καλά τι έχει να αντιμετωπίσει. Ποτέ του δεν έζησε με ψευδαισθήσεις και δεν σκοπεύει να πέσει αμαχητί και προτού βρει απαντήσεις. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί αφήγηση και διαλόγους εναλλάξ για να πει την ιστορία του και μας δείχνει τις εμπειρίες του Λόγκαν μέσω των αισθήσεών του, κάτι πρωτότυπο που λειτουργεί πολύ καλά σε αυτό το πρώτο τεύχος.

Το προδιαγεγραμμένο τέλος του Λόγκαν δεν κλέβει τίποτα από την ένταση της ιστορίας. Γεμάτη με σκηνές μάχης και αναδρομές, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη και μας κάνει να ελπίζουμε μέχρι τέλους για κάποια ανατροπή.

Στο σχέδιο η δουλειά του McNiven είναι εντυπωσιακή! Λεπτομερής, νευρώδης, συναισθηματικά φορτισμένη και γεμάτη από το αίμα των εχθρών του Λόγκαν. Τα χρώματα είναι δυνατά και έντονα ώστε να τοποθετούν τον Λόγκαν έξω, στο πεδίο της μάχης, γιατί ο ίδιος δεν σκοπεύει να κρυφτεί στις σκιές αλλά να πολεμήσει καθαρά στο φως.

Το πρώτο τεύχος μάς χαρίζει μια καλογραμμένη ιστορία και μια καλή εισαγωγή σε μια σειρά που κοινό και κριτικοί περίμεναν με ανυπομονησία. Το ατού της ιστορίας είναι ο κύριος χαρακτήρας της, ένας από τους πιο δυνατούς και αγαπητούς ήρωες στο σύμπαν της Marvel που για πρώτη φορά θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη θνησιμότητά του, σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και απολογισμού της ζωής του με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα. Μην το χάσετε!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ