Έχουμε διαβάσει 3001 βιβλία

THE WAKE

20.06.2014
email
THE WAKE
Εκδοτικός Οίκος
VERTIGO
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Sean Murphy

Η μαγεία ταινιών όπως το “Alien” και το “Jaws” έρχεται να ζωντανέψει ξανά στο “The Wake”. Ο τρόμος ποτέ δεν ήταν τόσο καλός! Η δημιουργία του Scott Snyder και του Sean Murphy ξεχωρίζει ανάμεσα σε μια πληθώρα κόμικς και έρχεται να μας προσφέρει την πιο απολαυστική σκοτεινή περιπέτεια από το τελευταίο ανεξερεύνητο μέρος στη Γη: τον βυθό!!

Η Lee Archer είναι θαλάσσια βιολόγος με παράξενο παρελθόν. Όταν ένας άνδρας από το DHS την πλησιάζει σχετικά με μια αποστολή που αφορά καθαρά την ανάλυση ενός ήχου, διαφορετικού από οτιδήποτε έχει ακούσει και της υπόσχεται ότι θα πάρει μόνο μια εβδομάδα, δέχεται χωρίς δεύτερη σκέψη. Το γεγονός ότι θα τη βοηθήσουν και στο να πάρει την κηδεμονία του γιου της δεν είναι μικρό πράγμα.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που γνωρίζει δεν είναι ακριβώς ό,τι θα περίμενε κανείς. Τι κάνουν μαζί ένας πράκτορας της NOAA, ένας εμπειρογνώμων στη μυθολογία και στη λαογραφία και ένας κυνικός εφευρέτης και λαθροθήρας; Ίσως η αποστολή δεν είναι ακριβώς αυτό που είχαν πει στην Archer και τότε έρχεται το πρώτο συμβάν...

Ο Scott Snyder έχει στήσει μια ιστορία εφάμιλλη ενός διηγήματος κλασικού τρόμου. Η δουλειά στους χαρακτήρες είναι αρκετά ψαγμένη. Η πρωταγωνίστριά του από την αρχή φαίνεται ότι είναι μια μητέρα που προσπαθεί να διατηρήσει την επαφή με τον γιο της, ενώ παράλληλη είναι ειδήμων στον τομέα της και απαιτεί ελευθερία κινήσεων στη δουλειά της. Καθώς αρχίζει να ξετυλίγεται η ιστορία, φανερώνεται η δύναμή της μέσα στο χάος αυτών που συμβαίνουν, ενώ γίνεται φανερό ότι τα κίνητρά της είναι καθόλα ανθρώπινα. Η δυναμική της ομάδας επίσης δουλεύει εξαιρετικά, καθώς κανένας δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα αλλά δίνονται οι κατάλληλες πληροφορίες για το στήσιμο της ιστορίας.

Το σχέδιο του Murphy συμπλέει με το σενάριο του Snyder σε ποιότητα. Η προσοχή στις λεπτομέρειες μας χαρίζει έναν πειστικότατο κόσμο, με ένταση στην ατμόσφαιρα και κυνηγητό σε εσωτερικούς χώρους που θυμίζει “Alien”.

Το “The Wake” αρχίζει αρκετά καλά για πρώτο τεύχος σε μια σειρά που υπόσχεται ακόμα δυνατότερα τεύχη στο μέλλον. Όποιος τολμηρός, ας εξερευνήσει τις σκοτεινές απειλές του βυθού!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ