Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

ELEKTRA #1

13.05.2014
email
ELEKTRA #1
Εκδοτικός Οίκος
MARVEL COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Michael del Mundo

Η Ηλέκτρα επέστρεψε και αυτή τη φορά στη δική της σειρά. Η συνεργασία Blackman και del Mundo αποδεικνύεται ονειρική, καθώς ένα πολύ καλό σενάριο και ένα υπέροχο σχέδιο δίνουν σε αυτό το πρώτο τεύχος ό,τι χρειάζεται για να αποτελέσει μια καταπληκτική αρχή, σε ένα πρότζεκτ που ακουγόταν σχεδόν αδύνατο.

Η ιστορία αρχίζει βρίσκοντας την Ηλέκτρα σε ένα προσωπικό σταυροδρόμι. Εικόνες από το παρελθόν που την καθόρισαν εμφανίζονται στους καθρέφτες γύρω της, ενώ η ίδια αποτυπώνει τις σκέψεις της σε μια ειλικρινή αφήγηση. Η Ηλέκτρα φόρεσε πολλά πρόσωπα κατά το παρελθόν: κόρη κάποιου, ερωμένη, μαθήτρια, σκλάβα. Όμως εκείνο το στοιχείο που αποτελεί την επιτομή της ψυχοσύνθεσής της είναι και αυτό με το οποίο ασχολείται ο συγγραφέας: το γεγονός ότι είναι μια δολοφόνος.

Και με αυτή την τολμηρή προοπτική ο Blackman χτίζει μια απλή, με πολύ καλή ροή ιστορία, η οποία διακρίνεται για τη σοβαρότητά της και τη βαρύτητα με την οποία αντιμετωπίζει μια από τις πιο αμφιλεγόμενες μορφές στον κόσμο της Marvel. Η Ηλέκτρα θέλει να φύγει από τη Νέα Υόρκη και αποφασίζει να αναλάβει ένα νέο συμβόλαιο για να τα καταφέρει. Ο νέος της στόχος, όμως, είναι πολύ περισσότερα απ’ ό,τι περιμένει. Μια κρυφή ατζέντα αρχίζει και ξεδιπλώνεται σιγά σιγά...

Το σχέδιο του del Mundo κάνει αυτό το κόμικ να ξεχωρίζει. Κάνοντας χρήση μουτζουρωμένων παστέλ και δυνατών χρωμάτων, δίνει από την αρχή έναν σουρεαλιστικό τόνο, ενώ οι υφές και οι σκιές συμπληρώνουν το σχέδιό του. Οι σκηνές με την Ηλέκτρα να χορεύει είναι από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές στο κόμικ, καθώς είναι ζωντανές, με χρώμα και κίνηση, ενώ η ροή που έχουν τα πάνελ βοηθάει στο να μπορεί να παρακολουθήσει κανείς εύκολα την πλοκή. Οι εσωτερικές σκηνές με τη Matchmaker έχουν μια απίστευτα κλασική και στιλάτη αίσθηση, με αποτέλεσμα να αναδεικνύουν το κόμικ στα καλύτερά του.

Ξεκίνησα να διαβάζω αυτό το κόμικ με πολλές αμφιβολίες σχετικά με το πόσο θα μπορούσε να υπάρξει μια σειρά στηριγμένη σε μια δολοφόνο. Παρ’ όλ’ αυτά ο συγγραφέας αποδεικνύει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που αξίζει να εξερευνηθούν ακόμα σε αυτό τον χαρακτήρα. Πολύ καλό σενάριο, πολύ καλό σχέδιο και άλλη μια επιτυχία για τη Marvel. Μην το χάσετε!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ