Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

WHITE KNUCKLE

08.04.2014
email
WHITE KNUCKLE
Εκδοτικός Οίκος
MARKOSIA ENTERPRISES
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Valia Kapadai

Για πολύ καιρό ήθελα να κάνω κριτική στο συγκεκριμένο graphic novel. Έτυχε να το βρω στο φετινό Comicdom Athens (στο οποίο συμμετείχε η πολύ γλυκιά Valia Kapadai που έχει κάνει το σχέδιο) και με μεγάλη χαρά απέκτησα το δικό μου αντίτυπο. Δεν θα το αρνηθώ, το εξώφυλλο μου είχε τραβήξει την προσοχή την πρώτη φορά που το είδα και το εξώφυλλο μου τράβηξε την προσοχή και τώρα!

Η ιστορία ακολουθεί την πορεία ενός πρώην κατά συρροή δολοφόνου γνωστού ως “The Gripper,” ο οποίος βασανίζεται από τα παρανοϊκά οράματα που τον έσπρωχναν να σκοτώνει όταν ήταν νέος. Χωρίς να το καταλάβει θα μπλεχτεί στη ζωή της οικογένειας ενός από τα πρώην θύματά του και σε μια σχεδόν ειρωνική στροφή της μοίρας του θα χάσει το ένα πολύτιμο πράγμα που είχε – την ανωνυμία του. Μερικά πράγματα δεν μπορούν να παραμείνουν κρυμμένα καιρό. Τα μυστικά και τα πτώματα θα αρχίσουν να έρχονται στην επιφάνεια.

Το “White Knuckle” είναι ένα έντονο ψυχολογικό θρίλερ, που μας δίνει μια άλλη οπτική γωνία στον θρύλο του κατά συρροή δολοφόνου ο οποίος έχει πλέον «συνταξιοδοτηθεί». Ο συγγραφέας δεν φοβάται να καταρρίψει την ωραιοποιημένη εικόνα του ευφυούς δολοφόνου και να στήσει την ιστορία του σε μια παρακμασμένη γειτονιά, όπου τα ένστικτα του πρωταγωνιστή έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη και ο ίδιος ζητά αυτό που έχει πλέον σημασία: την εξιλέωση.

Ο Dethan υπογράφει ένα ταξίδι συμπόνιας, ενοχών, ελπίδας, τρόμου, απελπισίας και θάρρους, ένα ταξίδι που δεν φοβάται να κοιτάξει μέσα στην ίδια τη φύση της βίας και της ωμότητας μέσα σε όλους τους ανθρώπους.

Το σχέδιο της Valia Kapadai στήνει όλη την ατμόσφαιρα, καθώς είναι απλό, κομψό αλλά με δυνατή παρουσία. Το υπέροχο εξώφυλλό της τραβάει αμέσως την προσοχή και η κινηματογραφική αίσθηση που υπάρχει (κυρίως στον τρόπο που χρησιμοποιεί τα πάνελ) κυριαρχεί στην ιστορία. Η χρωματική της παλέτα που χρησιμοποιεί κυρίως τόνους της ώχρας λειτουργεί υπέροχα και δίνει τη σωστή διάθεση στην ιστορία, καταφέρνοντας να αποδώσει τα αισθήματα ενοχής, μετάνοιας και τύψεων που βασανίζουν τον πρωταγωνιστή.

Το “White Knuckle” δεν είναι μια mainstream ιστορία. Έχει ένα ψαγμένο σενάριο, βαθιά ανθρώπινο και με τη φρικιαστική πραγματικότητα των ενστίκτων που ωθούν τους ανθρώπους. Επειδή όλα αρχίζουν στο παρελθόν… μην το χάσετε!!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ