Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

BLOODY CROSS #1

25.02.2014
email
BLOODY CROSS #1
Εκδοτικός Οίκος
SQUARE ENIX
Συγγραφέας
Shiwo Komeyama
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Shiwo Komeyama

Μισή άγγελος, μισή βρικόλακας, η Τσουκιμίγια (Tsukimiya) πρέπει να πιει αίμα καθαρόαιμου δαίμονα για να αντιμετωπίσει την κατάρα που θα της στοιχίσει μελλοντικά τη ζωή. Όταν θα συναντήσει έναν άγγελο με το όνομα Χινάτα (Hinata), ο οποίος της προτείνει να συνεργαστούν προκειμένου να νικήσουν έναν βρικόλακα που επιτίθεται σε ανθρώπους, η Τσουκιμίγια θα ανακαλύψει έκπληκτη πόσο καλός είναι ο παρτενέρ της. Όταν όμως εξοντώσουν τον βρικόλακα, είναι ο Χινάτα που θα πιει το αίμα του δαίμονα. Σε μια τελευταία, απελπισμένη προσπάθεια για επιβίωση η Τσουκιμίγια θα δαγκώσει τον Χινάτα, παίρνοντας μέρος του αίματος που θα τη σώσει και μεταφέροντας τη μισή κατάρα της στον Χινάτα. Τώρα οι δυο τους πρέπει να συνεργαστούν για να βρουν λύση… και ο χρόνος τρέχει αντίστροφα.

Η Tsukimiya, μισή βρικόλακας και μισή άγγελος, αντιμετωπίζει την περιφρόνηση αυτών που ονομάζουν τους εαυτούς τους «καθαρόαιμους». Παρ’ όλα αυτά είναι καταπληκτική κυνηγός, με πολλές ικανότητες και αρκετή σοβαρή στη δουλειά της. Ο Χινάτα, από την άλλη, είναι άγγελος, έχει τη δική του ατζέντα, είναι αρκετά ανέμελος αλλά οι ικανότητές του δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Η χημεία ανάμεσα στους δυο λειτουργεί πολύ καλά.

Ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει μια πολύ ευχάριστη ιστορία, με απολαυστικούς χαρακτήρες, οι οποίοι ακόμα και στις δύσκολες στιγμές καβγαδίζουν, μαλώνουν και ο ένας τη φέρνει στον άλλο σε κάθε ευκαιρία που θα βρει. Οι «κακοί» στην ιστορία ποικίλλουν: διάφορα είδη δαιμόνων, βαμπίρ και σόλο χαρακτήρες που κυρίως αναζητούν κειμήλια δύναμης.

Αν προσθέσουμε σε αυτά και πολλή δράση, πολύ καλές σκηνές μάχης και πολύ καλό σχέδιο, έχουμε έναν ενδιαφέροντα κόσμο, μια ενδιαφέρουσα ιστορία και την καλύτερη αρχή που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε. Η σειρά αυτή παρουσιάζει πολλές δυνατότητες και ευχόμαστε να ακολουθήσει αυτή τη γραμμή και στο μέλλον.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ