Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

HIGH CRIMES

10.12.2013
email
HIGH CRIMES
Εκδοτικός Οίκος
MONKEYBRAIN COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Ibrahim Moustafa

Το High Crimes των Sebala και Moustafa είναι ένα δυνατό αστυνομικό θρίλερ με εξαιρετικό σενάριο και εξιστόρηση, ένας ακόμη επιτυχημένος τίτλος από την Monkeybrain Comics, η οποία δεν μας έχει απογοητεύσει μέχρι τώρα.

Όρος Έβερεστ: ο Χάσκελ Πράις (Haskell Price) και η Ζαν Τζένσεν (Zan Jensen) είναι συνέταιροι σε μια μάλλον μακάβρια δουλειά. Ληστεύουν τάφους ορειβατών που προσπάθησαν να ανέβουν στο όρος Έβερεστ και δεν επιβίωσαν. Ο Χάσκελ χρησιμοποιεί την καθημερινή του δουλειά ως οδηγός σε περιπετειώδεις ορειβασίες για να ανακαλύψει τους «άτυχους ορειβάτες». Στη συνέχεια μαζί με τη συνέταιρό του μαζεύουν αποδείξεις της ταυτότητας των χαμένων ορειβατών και τις στέλνουν στις οικογένειές τους, ζητώντας λύτρα προκειμένου να τους αποκαλύψουν την τοποθεσία που «αναπαύονται» οι νεκροί ορειβάτες.

Αυτό που δεν γνωρίζουν και οι δύο είναι ότι το πτώμα που ανακάλυψαν αυτή τη φορά δεν είναι απλά ένας τυχαίος ορειβάτης. Αυτή η ανακάλυψη θα τους φέρει αντιμέτωπους με μια παγκόσμια συνωμοσία που υπόσχεται να τους κάνει τη ζωή πολύ πιο δύσκολη. Ο κυνικός και ρεαλιστής Πράις δεν ξέρει ότι σκόνταψε σε κάτι πραγματικά μεγάλο και όσο για τη συνέταιρό του Ζαν, αυτή ακόμα προσπαθεί να ξεφύγει από το παρελθόν της.

Ο Sebela με μια εξιστόρηση γεμάτη παλμό και ένταση, έχει πετύχει να δημιουργήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία με δυνατούς χαρακτήρες. Υπάρχει αρκετό μυστήριο και πληροφορίες σε αυτό το πρώτο τεύχος για να συναρπάσει τους νέους αναγνώστες, ενώ παράλληλα κανένα στοιχείο που αποκαλύπτεται δεν είναι τυχαίο. Όλα είναι καλά σχεδιασμένα, δουλεμένα αλλά χωρίς να αποκαλύπτεται τίποτα περισσότερο.

Το σχέδιο του Moustafa ταιριάζει απόλυτα με την ιστορία. Σε πολλές σελίδες η σύνθεση των πάνελ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποδίδει καλύτερα τη στιγμή. Το παγωμένο φόντο έρχεται σε αντίθεση με τη ζεστασιά της Ζαν, που δεν θα φαινόταν αλλιώς, και φυσικά παντού διαφαίνεται μια σκιά τόσο απατηλή όσο και ο πάγος που καλύπτει τα πάντα.

Το High Crimes είναι ένα δυνατό αστυνομικό θρίλερ, με σενάριο αντιπροσωπευτικό του είδους του και αρκετές καλές πληροφορίες αλλά και μυστήριο ώστε να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ομολογουμένως είχα καιρό να δω κάτι τόσο καλογραμμένο. Μην το χάσετε!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ