Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

CATACLYSM: THE ULTIMATES LAST STAND #1

19.11.2013
email
CATACLYSM: THE ULTIMATES LAST STAND #1
Εκδοτικός Οίκος
MARVEL COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σχέδιο: Mark Bagley, Andrew Hennessy

Τι γίνεται όταν σε ένα τεύχος εμφανίζεται ο Galactus, το φοβερό δίδυμο Bendis και Bagley και οι Ultimates; Φυσικά, χαμός! Η αρχή του τέλους έρχεται και αυτό γίνεται ξεκάθαρο από την αρχή, γιατί ο καταστροφέας των κόσμων έχει βάλει στο μάτι τη Γη και πεινάει πολύ!

Το πρώτο τεύχος αυτής της μίνι-σειράς χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο ακολουθεί τον Galactus στην καταστροφική του πορεία, καθώς αρχίζει και διαλύει τη Νέα Υόρκη για να την καταναλώσει. Στο δεύτερο, ο Miles (ο νέος Spider-Man) γίνεται μάρτυρας αυτής της καταστροφής και αισθάνεται πολύ μικρός μπροστά στην κλίμακα του καταστροφέα. Παρ’ όλα αυτά καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει την πόλη και τους ανθρώπους της.

Το τελευταίο μέρος χαρακτηρίζεται από τη δράση των Ultimates, οι οποίοι πέφτουν στη μάχη με ό,τι διαθέτουν απέναντι στην πιο σοβαρή απειλή που έχουν ποτέ αντιμετωπίσει. Θα είναι αυτό αρκετό, άραγε, ή ακόμα και η πιο δυνατή ομάδα υπερ-ηρώων θα φανεί πολύ μικρή απέναντι στον Galactus;

Ο Bendis καθιστά σαφές ότι αυτή η απειλή αφορά όλο τον πλανήτη και οι συνέπειές της θα είναι συντριπτικές. Άλλωστε, κάθε οπαδός των Marvel ξέρει ότι όταν εμφανίζεται ο Galactus κάπου, δεν είναι ποτέ καλό. Από την πρώτη στιγμή ο συγγραφέας κάνει τον αναγνώστη να αναρωτιέται αν μπορεί να υπάρξει νίκη απέναντι σε έναν εχθρό αυτής της κλίμακας και αν ναι, τι θα έχει απομείνει πραγματικά στο τέλος;

Ο Bagley δημιουργεί μια εκπληκτική σκηνή μάχης, με έντονα χρώματα και δυναμικό σχέδιο, αλλά χωρίς να έχει ο Galactus πάντα τη γνωστή του γιγάντια κλίμακα. Παρ’ όλ’ αυτά δεν απογοητεύει το γενικότερο αποτέλεσμα.

Το ξεκίνημα αυτής της μίνι-σειράς είναι αρκετά δυναμικό και το γεγονός ότι όλα παίζονται, χωρίς καμιά σιγουριά ότι οι Ultimates θα τα καταφέρουν αυτή τη φορά, είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρον. Ελπίζουμε και η συνέχεια να φανεί αντάξια.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ